Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Zmarzlik klar för ny säsong i Lejonen

Featured Image

Trefaldiga och regerande världsmästaren har gjort stor succé i Lejonen under året. Nu är han klar även för nästa säsong!

Det var med stora förväntningar på sina axlar som Bartosz Zmarzlik kom till Lejonen inför årets säsong. Efter att under många år burit Vetlandas lag på sina axlar var förhoppningen att ett miljöombyte skulle få en positiv effekt både för Bartosz och Lejonen. En säsong senare kan vi konstatera att det blev en succé och att vi har en ny lejonkung hos våra supportrar och sponsorer, som fascinerats av hans förmåga och överlägsenhet många gånger under året.

När vi åkte ur i slutspelet mot Dackarna förra säsongen sa vi redan samma kväll till varandra att vi måste bygga om laget. Vi måste ha en ”killer” i laget. En förare som kan neutralisera motståndarnas bästa förare och gå in och stänga en match i heat 13 och 15. Det finns endast några få sådana förare i världen och några av dom kör inte i svenska ligan. Bäst av dom är Zmarzlik som med ofattbart höga snitt i sina ligaklubbar och ett komfortabelt tredje VM-guld ständigt visar att han är steget före övriga världseliten.

Bartosz anlöt till klubben med stort engagemang både från sig själv och hela hans team. Ett oerhört professionellt team in i minsta detalj på den där extra nivån och med en tydlig signal om att svenska ligan tas på största allvar. Han kan vinna ett heat med 30 meter men jobbar ändå stenhårt med detaljerna för att kunna vinna nästa heat med 35 meter.

Han har haft en mycket tongivande roll i den goda stämningen i laget under året och med stort engagemang i allt från övriga förares förutsättningar till banpreparering och allt runt omkring både under och mellan matcherna. Bartosz är lätta att samarbeta med och har varit tydlig med att han trivts mycket bra i klubben. Vi jobbar hårt med ordning och reda och har ett arbetssätt som handlar om att göra livet så enkelt som möjligt för våra förare vilket uppskattats mycket.

Även om Bartosz med ligans överlägset bästa snitt ”äter” mycket av utrymmet för att klara taksnittet så var det självklart för oss att erbjuda en förlängning på kontraktet, och lika självklart var det för Bartosz att stanna i klubben. Vi är väldigt stolta och glada att få presentera Bartosz som en del av Lejonen 2023.

Truppen och ingångssnitt så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Oliver Berntzon: 1,878

Dela nyheten: