Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ytterligare en ung talang erbjuds möjlighet i Gislaved Speedway

Featured Image

Den allsvenska truppen tar ytterligare form när ännu en talang erbjuds möjlighet att visa upp sig i Sverige

Satsningen på att komplettera vår svenska kärna i allsvenska laget med unga utvecklingsbara förare fortsätter när Damian Ratajczak, född 2005, knyts till Gislaved Speedway för 2023

Damina är en av Polens tre stora kommande stjärnor tillsammans med Oskar Paluch, född 2006 och som vi redan har i truppen, och Viktor Przyjemski, född 2005, som kontrakterats av Rospiggarna till nästa år.

Damian har trots sin ringa ålder kört i PGE extra för Leszno och varit en av de stora överraskningarna. Ett skada tidigt gjorde att han missade första månaden på säsongen men sen har han bara växt ju längre säsongen gick. Hann polska mästerskapet för U19 och spås en mycket spännande framtid. Damien blir intressant att följa utvecklingen kring det närmaste åren. Han är skriven i Gislaved Speedway och kommer bli en tongivande förare i Allsvenskan om han fortsätter på den inslagna vägen.

Våra utländska förare kommer att dela på 2-3 platser i laget beroende på tillgänglighet och motstånd. Med ett extra lag i allsvenskan nästa år innebär det att de svenska förarna fördelas ut på en klubb mer och det finns i princip inga fler svenska förare att knyta till sig som är redo att utvecklas i Allsvenskan. Från årets trupp går Emil Millberg till Smederna och Mathias Thörnblom går tillbaka till Vargarna. Aleks Lundkvist går till Valsarna och Tony Gudbrand slutar. Samtidigt är hela syftet med den allsvenska satsning som ESS-klubbarna gör att bereda tillfällen för svenska förare att utvecklas och när alla som är redo på den nivån har en styrning är målet uppfyllt och resterande platser kompletteras med utländska förare som får stötta upp vår svenska stomme.

Dela nyheten: