Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vi laddar om för omedelbar revansch

Featured Image

En knapp förlust på onsdagskvällen i Eskilstuna ska snabb vändas till att hamna på segerspåret igen när Rospiggarna gästar oss torsdag kväll

Hedersamma förluster är kanske de mest irriterande. Vi kände att vi hade Smederna på fall och borde ha kunnat stänga matchen. Men det var en kväll där i princip alla 50/50 lägen gick oss emot och där vi tappade jämna situationer gång på gång och där hemmaplansfördelen till slut blev det som avgjorde där Smederna hade stor individuell skicklighet i avgörande lägen. Första startspår var outstanding hela kvällen och Smederna valde såklart att starta där i två av de tre nomineringsheaten och vann både heat 13 och 15 efter helt avgörande starter. Smederna är det mest kompletta lag vi mött hittills i år och publiken bjöds på rafflande speedwaypropaganda hela kvällen.

Vi tar med oss det goda i att varit det lag som hotat serieledarna klart mest i år och laddar om för att snabbt studsa tillbaka mot Rospiggarna under torsdagskvällen. Vi gör två byten i laget där Nikolai Klindt återkommer efter några veckors frånvaro och där Mathias Thörnblom är tillbaka efter att ha haft allsvensk match under onsdagen. Utgår gör Krzyzstof Kasprzak och Jakub Miskowiak.

Rospiggarna kommer med ett intressant lag där både Kai Huckenbeck och Timo Lahti brukar göra bra ifrån sig i Gislaved. Tillsammans med alltid stabila Kim Nilsson kommer det krävas full satsning från start för att vi ska gå hem med två nya poäng. Smederna har dragit iväg lite i tabelltoppen men därefter är det väldigt jämnt och det kommer bli en strid hela vägen in i mål kring slutspelsplatserna. Vi måste slå de lag i mitten som slåss om dessa, inte minst på hemmaplan och vi är trygga med att det lag vi tagit ut har förutsättningarna att göra detta.

Det var härligt, även som bortalag, att känna stämningen som de lättade publikrestriktionerna innebar i Eskilstuna. Nu hoppas vi att vår egen publik också sluter upp kring laget och skapar den där extra energin som hemmaplan ska innebära. Biljetter löser man i förväg via Tickster för att vara säker på plats och placering, eller direkt i Stora Entrén där kvarvarande biljetter till publikvallarna i kurvorna säljs.

Välkomna på liveidrott!

Dela nyheten: