Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Västervik borta näst på tur

Featured Image

Serien startar i högt tempo och redan ikväll är det dags igen. Årets första bortamatch mot topptippade Västervik står för dörren

Tisdagens premiär mot Masarna var en riktig bra genomkörare för laget. Trots tidigt övertag höll vi fokus genom hela matchen och fick dessutom möjlighet att ge våra svenska förare lite extra heat, precis som vi sagt att vi ska göra när tillfället ges i år. Samtliga i laget levererade riktigt bra och trion Lambert, Gala och Tungate förlorade inte en enda poäng.

Men nu är den matchen lagd bakom oss och vi styr under dagen mot Västervik för en ny match och sannolikt betydligt tuffare motstånd med tanke på att Masarna både hade strul inför sin match i tisdags och lite stolpe ut under matchen. Västervik är alltid starka på sin hemmaplan där flera förare vet precis var dom ska hitta de bästa spåren. Västervik förlorade både oväntat och stort i Motala i tisdags men förstärker laget till ikväll då Sam Masters kommer in i truppen. Flera av övriga förare lär vara revanschsugna så vi kommer få det hett om öronen från start.

För vår del byter vi ut tre förare i laget. Vi har sagt från början att vi kommer ge alla förare chansen att köra minst ett par matcher under de fyra-fem första omgångarna. I år när det är ont om körtillfällen för flera är det viktigt att hålla alla igång. Robert Lambert kan inte var med ikväll på grund av regler i Ekstraliga om nya Coronatester inom 48 timmar före match om du varit utomlands. Han har match imorgon kväll och skulle därmed inte klara det. Hans plats tas av Linus Eklöf. Vi byter också ut Nikolai Klindt som igår kväll körde semifinal i danska mästerskapet. Han tog fullt där med fem raka heatsegrar och är klar för danska finalen. Vi byter ut honom mot tvåan i samma tävling Rene Bach, som med 13 poäng igår också är klar för finalen. Rene gör sin debut för Lejonen och vi ser fram emot att få igång honom i laget. Vi byter också ut William Björling mot Maksymilian Bogdanowicz så att även han får chansen att komma igång i BAUHAUS-ligan.

Vi formerar laget så att Adrian Gala och Rohan Tungate (bilden ovan) fortsätter åka som par i tre av sina heat, precis som i tisdags. Mathias Thörnblom kör med Linus och Rene kör med Maksymilian. Som sjunde förare har vi idag Casper Henriksson och målet är givetvis att även han ska åka några heat efterhand som matchutvecklingen sätter sig.

Vi ser fram emot en tuff match men ska göra vårt yttersta för att störa Västervik.

Matchen ser ni på C More.

Dela nyheten: