Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Väskförbud i Bauhausligan

Featured Image

Med anledning av det förhöjda terrorhotet i Sverige har Polisen sedan november 2023 infört väskförbud vid större publika evenemang. Detta gäller inför matcherna i Bauhausligan:

Arrangörer av publika evenemang måste alltid söka tillstånd för sin verksamhet hos Polisen. Årets tillstånd för Bauhausligan innebär att totalt väskförbud råder på arenan med hänsyn till de skärpta säkerhetsregler som införts i Sverige sedan november 2023 då säkerhetspolisen höjde terrornivån.

Bedömningen görs utifrån storlek på publiken och sedan hösten har det inneburit väskförbud på konserter, idrottsevenemang och liknande i hela Sverige. Bauhausligan har tillräckligt stor publik för att omfattas av väskförbudet medan matcher i Allsvenskan och ungdomsmatcher inte berörs. Detta är inget som Lejonen som klubb råder över utan är Polisens krav på arrangören för att evenemanget ska få genomföras.

Väskförbudet innebär att inga väskor, påsar, korgar och liknande oavsett storlek och utformning får tas med in på arenan. Enda undantaget är om man av medicinska skäl behöver en väska eller om man har barn som behöver en skötväska. Dessa väskor kommer då att visiteras.

För att underlätta för våra besökare som önskar ta med sig t.ex. extra kläder eller annat som man kan hålla i handen vid inpassering har Lejonen tillsammans med vår trogna sponsor Nordiska Plast tagit fram kundkorgar som man kan placera sina saker i innanför grindarna och ta med sig till sin plats. Först till kvarn gäller.

Varmt välkomna på match – och lämna väskan hemma.

Läs mer om väskförbudet på Polisens hemsida

Dela nyheten: