Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vargarna – Lejonen

Featured Image

I kväll (läs tisdag 6 augusti) kör Lejonens årets näst sista match i grundserien i Bauhausligan. Det är borta mot årets nykomling Vargarna från Norrköping.

Vargarna är den mest anrika klubben i landet med otaliga år i högsta serien och flera SM-guld. Lagets mest legendariske förare är Varg-Olle Nygren, som körde drygt 30 år i Vargväst.

Vargarna har landets kortaste speedwaybana, 271 meter. De flesta lagen Bauhausligan har haft mycket svårt att bemästra Vargovalen. Det gäller bland annat serietvåan Västervik, som i maj vann i Norrköping efter ett avgörande i sista heatet. Banan kommer att bli en stor utmaning även för Lejonen.

Lagledarna Anders Fröjd och Mikael Holmstrand har tagit ut bästa möjliga lag till matchen. De polska förarna Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera ingår och har gärna velat köra i Norrköping för att få extra träning inför nästa helgs GP-tävling i Cardiff, som också avgörs på en kort bana.

Nedan följer laguttagningarna. Noterbart är att Vargarna under slutet av förra veckan drabbades av flera krascher. Daniel Hendersson skadades i allsvenskan och ersätts av Christoffer Selvin. Niels Kristian Iversen ersätts av Chris Harris.

Lejonen har just nu serieledning på bättre förarpoäng än tvåan Västervik. För att Lejonen ska vinna årets Bauhausliga krävs sannolikt inte bara vinst mot Vargarna utan också med viss marginal.

Matchen kan som vanligt ses på ESS-Play.

Sedan är det mycket viktigt att alla Lejonfans kommer till OnePartnerGroup Arena på onsdag kväll och stödjer Lejonen i USM- och JSM-finalerna. William Lindberg, Casper Henriksson, Sammy van Dyck och Alfons Wiltander behöver allt stöd i kampen om medaljerna. USM-finalen börjar kl. 17.00 och JSM-finalen kl. 20.00. Entrén är 100 kr på tickster.com.  Ungdomar under 18 går in gratis . Välkomna!

 

Laguttagning omgång 13 Bauhausligan

Vargarna
1. Jakub Miskowiak
2. Kevin Pedersen
3. Jonas Jeppesen
4. Adam Ellis
5. Chris Harris
6. Ludvig Lindgren
7. Christoffer Selvin

Lejonen
1. Dominik Kubera
2. Mateusz Cierniak
3. Oliver Berntzon
4. Bartosz Zmarzlik
5. Jaimon Lidsey
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: