Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till årets enkronasmatch!

Featured Image

På tisdag kväll avgörs på OnePartnerGroup Arena i Gislaved årets enkronasmatch. Det är fri entré för publiken – Lejonens sponsorer betalar entrén. Matchen är avgörande för om Lejonen når slutspelet i år. Lejonen behöver allt stöd från publiken!

Lejonen ställer upp med ett mycket formstarkt lag. Den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik, som också leder årets VM-serie, är given i laget. Bartosz vann helgens VM-deltävling i Riga i Lettland. Vidare ingår polackerna Dominik Kubera, Jaroslaw Hampel, Mateusz Cierniak och Jacub Miskowiak. Jaroslaw Hampel tog under söndagens kvartsfinal i polska Ekstraliga 11+1 och Dominik Kubera 10 för sitt lag Lublin. Jaroslaw var bäst i laget. Mateusz Cierniak har också en fin form, vilket han visat under helgens körningar, bland annat genom att ta full poäng i lag-VM för juniorer. Slutligen har också Jacub Miskowiak kommit igång på allvar och tog i sin kvartsfinal under söndagen 8+1. Hans bästa resultat i år.

På reservplats i Lejonen återfinns hemmasonen från Värnamo, Casper Henriksson, samt Robert Henderson.

Västervik, som redan är klara seriesegrare, mönstrar som vanligt ett starkt lag med bland annat engelsmannen Tai Woffinden.

Tyvärr har Lejonen under söndagen drabbats av en olycka i samband med en kvartsfinal i polska andraligan (liga I) mellan Ostrow och Gdansk. I ett heat mot slutet av tävlingen missbedömde Oliver Berntzon farten och körde in i luftstaketet och drog med sig i fallet dels sin lagkamrat i Polen Francis Gusts, dels motståndarlagets Nicolai Klindt. Alltså alla Lejonförare! Kraschen var mycket otäck och alla tre förarna fick köras i ambulans till sjukhus, där de alltjämt är kvar. De första rapporterna talar om att Francis Gusts har ådragit sig en hjärnskakning och är blåslagen. Oliver har ont i en höft medan skadeläget för Nicolai är oklart. Alla är vid fullt medvetande och förhoppningsvis är ingen allvarligt skadad. Ingen av dessa kan dock köra för Lejonen på tisdag. Lejonen återkommer med rapport om skadeläget.

Lejonen har även om inte Oliver kan delta ett mycket starkt lag på tisdag. Lejonen behöver allt stöd för att säkra en slutspelsplats.

Välkomna!

Laguttagning

Lejonen

  1. Mateusz Cierniak
  2. Dominik Kubera
  3. Jakub Miskowiak
  4. Bartosz Zmarzlik
  5. Jaroslaw Hampel
  6. Daniel Henderson
  7. Casper Henriksson

Västervik
1. Tai Woffinden
2. Bartosz Smektala
3. Jacob Thorssell
4. Gleb Chugunov
5. Mikkel Michelsen
6. Anton Karlsson
7. David Bellego

Dela nyheten: