Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff bortamatch mot Dackarna på schemat

Featured Image

Det är dags för smålandsderby igen när Lejonen styr mot Målilla för att möta Dackarna

Serien har inte ”satt sig” riktigt än och många lag varierar sina laguppställningar lite från vecka till vecka. Men Dackarna är alltid med i toppen och så även i år och parkerar på en tredjeplats inför morgondagens möte. Vi toppar fortfarande tabellen trots plumpen i protokollet från matchen mot Indianerna. En match där vi förutom förlusten av en förare redan innan start dessutom hade för många som inte kom upp i normal standard.

Dackarna har ett välkomponerat och brett lag utan svaga delar med nyblivna svenska mästaren Jacob Thorsell och sensationen från lördagens GP-kval Oliver Berntzon som ankare. Dessa flankeras av rutinerade lagkaptenen Hans Andersen ihop med ett gäng unga hungriga förare. Så det är en tuff uppgift som väntar oss under tisdagskvällen.

Vårt lag är byggt lite på samma sätt och vi har också en bredd som vi är mycket nöjda med. Vi fortsätter att variera laguppställningarna något utifrån form och tillgänglighet. Denna vecka är inte Adrian Gala tillgänglig pga match i Lettland under måndagen. Då är det skönt att ha gott om kompetenta alternativ. Laget formeras i de par vi tror bäst kan hjälpa varandra på banan. Det har blivit dags för Casper Henriksson att göra debut som ordinarie förare efter några matcher med stabilt poängplockande. Kul för Casper som verkligen utvecklas för varje match. Linus Eklöf var en av få som fick godkänt i Kumla och känns mycket bra att ha på reservplats. Platsen som fri sjua tas denna gång av Max Bogdanowicz och vi har där med fyra svenskar med i laget även denna omgång. Kampen om platserna kommer hårdna ju närmare slutspel vi kommer och vi hoppas att alla killar tar chansen att visa att dom vill vara med även när det hettar till längre fram i ligan.

Vi åker till Målilla för att komma hem med två poäng såklart och vet att vi kan lösa det som laget presterar som ett lag och ingen faller ur ramen utan tar poängen vi förväntar oss av ”sin” motsvarande förare i Dackarna.

Matchen följer ni på C More.

Dela nyheten: