Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppförändring inför matchen mot Indianerna

Featured Image

Serien fortsätter i ett intensivt tempo och efter Nikolai Klindts svåra olycka förra veckan gör Lejonen en förändring i truppen inför tisdagens match.

Nicolai Klindts otäcka krasch förra veckan resulterade i en kraftig hjärnskakning och en fraktur på en kota i nedre delen av ryggen. Detta kommer tyvärr hålla honom borta från speedway en tid och därför har vi beslutat att ersätta honom i truppen utifrån den så kallande 28-dagars regeln. Det vill säga han skrivs ur truppen i 28 dagar för rehabilitering. In kommer istället lejonbekantingen Grzegorz Walasek.

Grzegorz hade Lejonen som första klubb när han började köra i Sverige 1999 och har kört för många olika klubbar sedan dess och kan de svenska banorna bra. I år har han haft en oerhört bra säsong i serieledande Ostrow, där han kör tillsammans med bland annat Klindt och Oliver Berntzon. Walasek ligger på fjärde plats i snittligan med hela 2,283 poäng.

Grzegorz går rakt in i laget eftersom Miskowiak fått förhinder till morgondagens match.
Serien är halvvägs och vänder nu. Det innebär också att det i kommande matcher kommer delas ut en bonuspoäng till det lag som fått flest poäng i dubbelmötet mellan lagen. Lejonen vann säsongspremiären i Kumla med 52-38 och vid seger i tisdagens match innebär det tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Många lag rustar nu, precis som förra året, och det kommer bli oerhört tight kring slutspelsplatserna.

Kom och stötta laget till en ny hemmaseger. Publikens stöd är oerhört viktigt både för klubben och förarna. Ta med en vän eller två och slut upp kring regionens främsta elitlag.
Biljetter finns på Tickster eller köps direkt i entrén.

Dela nyheten: