Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Trotjänaren fortsätter i Lejonen

Featured Image

Nästa namn i lagbygget för 2024 är klubbens ”grand old man” i form av Jaroslaw ”Jarek” Hampel

Lejonen var en gång i tiden Jarek Hampels första klubb i Sverige när han började köra internationellt år 2000/2001. Därefter fortsatte karriären i Kaparna innan det så småningom blev hela 12 år och ikon-status i Vetlanda. Inför säsongen 2018 kom han ”hem” till Lejonen igen och har sedan dess varit klubben trogen. Jarek har hela tiden sagt att han gärna avslutar sin svenska karriär i samma klubb som han startade den och vi ser gärna en fortsättning i klubben.

Jarek blir 42 år nästa år och man kan tycka att han kanske har sina bästa år bakom sig. Men i våra ögon är han en pålitlig poängplockare som efter en period av maskinstrul i år sänkt sitt snitt till 1,585 vilket är långt under hans förmåga. I Polen gjorde han i år sin bästa säsong snittmässigt på sju år och har nästan 2,0 i snitt i betydligt tuffare motstånd, vilket pekar på vilken kvalitet han fortfarande besitter.

I Jarek får vi en superprofessionell förare som fortfarande är en av världens mest startsnabba och som inte på något sätt slagit av på takten i seriespeedwayen trots sin ålder och lång och framgångsrik karriär.

Med Jarek har vi nu fyra förare med ett snitt på 1,5-1,6 som alla kan ersätta varandra vid skada eller förhinder och där vi också kan köra alla samtidigt och få ett extremt jämnt lag från förare 1-7 som kommer bli väldigt svårt att rå på.

Samtidigt jobbar vi vidare med truppen, som ska registreras först den 28:e februari 2024, och nästa förare presenteras fredag 17/11 kl 10.00.

Dela nyheten: