Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tobiasz Musielak återvänder till Lejonen

Featured Image

Ett före detta Lejon återkommer till klubben inför nästa säsong

Nästa förare att ansluta till Lejontruppen inför säsongen 2020 är Tobiasz Musielak. Det är ett bekant namn för elitseriepubliken då han med undantag för senaste säsongen har kört i Sverige sedan 2012 då han representerade Hammarby. Därefter blev det två säsongen i Västervik innan han kom till Lejonen 2015. Då blev det bara en säsong innan Vetlanda kontrakterade honom under säsongerna 2016-2018. Sista säsongen i Vetlanda fick han lämna i ett transferfönster då laget byggdes om. Nu återkommer han till Lejonen och elitserien efter en riktigt bra säsong i både polska och brittiska ligan.

Tobiasz är fostrad i Leszno och är född 1993. Han är mycket startsnabb vilket alltid är en stor fördel i speedway. Som förare är han professinell med bra inställning och ordning och reda omkring sig. I år har han kört för Orzel Lódz i polska andraligan tillsammans med bland annat lejonbekantingen Rohan Tungate. Tobiasz har varit laget bästa förare och landade på sjunde bästa snitt i hela ligan före namn som Oliver Berntzon och Jacob Thorsell. I England har han representerat Swindon som igår kväll blev klara som brittiska mästare 2019. I de två finalmatcherna har Tobiasz varit lagets bästa förare och tappade endast två poäng på 10 heat.

Tobiasz går in på snittet 1.357 vilket är klart under hans kapacitet och med rätt förutsättningar kan det bli en riktig snittraket nästa år. Med det snittet blir han användbar i många tänkbara laguppställningar vilket är en flexibilitet vi uppskattar för att kunna hantera formsvackor, skador och eventuella kollissioner i schemat för förarna.

I och med Tobiasz ankomst till laget är truppens åtta platser för förare med officiellt snitt full men vi räknar med att knyta ytterligare någon förare med 0,500 i snitt till oss också framöver.

Dela nyheten: