Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tidig seriefinal när Rospiggarna kommer på besök

Featured Image

BAUHAUS-ligan fortsätter i högt tempo med två matcher även denna vecka. Först ut är en hemmamötet mot Rospiggarna, som förutom Lejonen är det enda obesegrade laget efter första veckans matcher.

Äntligen är vi igång med serien och förra veckan rivstartade med två fulla omgångar. Samma sak gäller denna veckan och vi inleder med att möta Rospiggarna hemma för att sedan styra mot Kumla för möte mot Indianerna på torsdag.

Förra veckans matcher gick mycket bra med två komfortabla segrar som resultat. Totalt använde vi 10 förare och alla visade att dom vill vara med och slåss om en plats i truppen. Väldigt skönt att ha den bredden med tanke på intensivt matchande, framförallt för de som kör både i Polen och Sverige.

Till tisdagens match mot Rospiggarna återgår vi till samma startsexa, och med samma positioner i laget, som mot Masarna förra veckan. Däremot byter vi vår sjunde förare så att Maksymilian Bogdanowicz också får chansen att köra en match på hemmaplan.

Paren Robert Lambert/Mathias Thörnblom och Adrian Gala/Rohan Tungate tappade inte en enda poäng i de tre heat de körde tillsammans mot Masarna. Sex 5-1:or som lade grunden till den stora segern i den matchen. Självklart får dessa nytt förtroende tillsammans. Även Nikoali Klindt och Casper Henriksson gick segrande ur sina heat totalt sett och precis som förra veckan är vår ambition att även låta vår sjunde förare få några heat.

Vi möter ett Rospiggarna som startat serien lika bra som vi gjort, i form av segrar mot Indianerna och Vetlanda förra veckan, med Timo Lahti som ankare i laget. Timo har gjort en mycket bra säsong så här långt och hittar givetvis runt bra i Gislaved efter åren i Lejonen. Även Tomas H Jonasson kan vår bana bra och tillsammans med Rasmus Jensen och Kai Huckenbeck har dom en bredd som vi måste försöka få hål på.

Men vi går in i mötet fulla av självförtroende efter förra veckan och målet när tisdagens match är körd är att det bara är ett lag i serien som är obesegrat och att det laget är Lejonen!

Matchen följer ni direkt på C More eller ESS Play i efterhand.
Stötta oss gärna med en soffbiljett för 95 kr via Swish 123 691 54 09 och delta i utlottningen av två restaurangplatser till hemmamatchen mot Piraterna den 1/9.

Dela nyheten: