Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Theo Bergqvist ansluter till Lejonen

Featured Image

Ytterligare en ung svensk förare knyts till klubben med förhoppning om en långsiktig och positiv utveckling

Vi fortsätter att satsa på bredden i klubben och för att skapa bästa förutsättningarna för våra unga svenskar att utvecklas vidare.

Förra veckan gjorde vi klart med Alfons Wiltander, född -06, som nästa år gör sitt första år på 500cc. Nu kan vi även presentera att Theo Bergqvist, även han född -06, knyts till Lejonens organisation. Han skrivs in i elitlaget men kommer huvudsakligen att utvecklas i vårt gemensamma lag med Dackarna i division 1, samt i Gislaved Speedway i Allsvenskan.

Theo har kört 500cc redan i år och gjorde ett par matcher för Griparna i Allsvenskan samt tillhörde Västerviks organisation. Han har även kört för Slangerup i danska ligan. Theo är väldigt seriös och målinriktad i sin speedwaysatsning. Han är uppväxt och bor i Vetlanda och pappa Johan är storebror till Peter Ljung så speedwayen finns i familjen sedan länge.

Med Theo och Alfons i klubben har vi två storsatsande ungdomar på 500cc som vi tror mycket på för framtiden och vill ge bra förutsättningar. Tillsammans med Casper och våra lovande 250cc-förare är målet att skapa en akademi av hungriga och seriösa förare som kan träna tillsammans och sporra varandra till framgångar samtidigt som vi kan matcha in dom i bredden av våra tre lag från division 1, via Allsvenskan, till BAUHAUS-ligan.

Välkommen till klubben Theo!

Dela nyheten: