Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Svensk talang kompletterar truppen

Featured Image

Till elitlaget för nästa år ansluter Sammy van Dyck från Dackarna för att stärka upp bredden av förare med 0,5 i snitt

Sammy är en av de svenska talanger som håller på att etablera sig på seniorivå. Han är född 2005 och har tillsammans med två år äldre brodern Avon vuxit upp på Sveriges speedwaybanor. Trots sin unga ålder har han redan gjort fyra säsongen på stor cykel och för varje år tagit steg i sin utveckling.

Sammy är en liten och väldigt snabb förare på banan. Hans utmaning ligger i att bli bättre från start för att kunna utnyttja sin snabbhet ordentligt. Han har varit i Gislaved många gånger och inte sällan haft namnkunniga förare efter sig så vi vet att potentialen finns.

Han kommer till oss på lån från Dackarna och med personligt snitt på 0,500 tar han ingen officiell plats i truppen. Under 2024 kommer han också att köra för Njudungarna i Allsvenskan och vi hoppas att mycket matcher gör att han kan ta nästa steg i utvecklingen och vara ett alternativ för oss i de laguppställningar där vi behöver använda en förare med 0,500 i snitt.

Välkommen Sammy!

Dela nyheten: