Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Succévärvningen stannar – Robert Lambert förlänger med Lejonen

Featured Image

En stor och viktig hörnsten i Lejonens lagbygge är klar genom att britten Robert Lambert valt att förlänga sitt kontrakt med klubben

I årets andra transferfönster gjorde vi en snabb ändring i truppen när Robert Lambert oväntat fick lämna Rospiggarna. Ett par dagar senare var han klar för oss och succén blev omedelbar. Nu kan vi glädjande presentera att han är klar för ännu en säsong i Lejonen!

Robert kom i laget till hemmamatchen mot Dackarna och trots en turbulent vecka med oväntat klubbyte gick han ut och tog 13+1 på sina fem heat. Sedan drabbades han av en ryggskada i en av SEC-deltävlingarna och var borta under cirka en månad innan han var tillbaka igen i kvartsfinalerna mot Smederna. I de tre matcher han körde för oss var han vår bästa förare i samtliga. Totalt hade han ett snitt på 2,333 i dessa matcher, att jämföra med hans totala snitt inklusive matcherna med Rospiggarna som landade på 1.754. Det säger lite om hans potential och vad han är kapabel till när han trivs och får förtroende. Med Robert i laget avlastar vi framförallt Drabiks roll och får två solklara heatledare.

Robert blev snabbt en publikfavorit och vi hade ett långt samtal med honom direkt efter sista matchen mot Smederna där vi förklarade våra tankar med lagbygget inför nästa år och rollen vi såg Robert i. Han fick lite betänketid och i veckan kom avtalet tillbaka påskrivet. Många klubbar har jagat Robert och därför känns det extra bra att han gör ett aktivt val att fortsätta hos oss. Han är tydlig med att han gillar vårt tänk kring laget och de förare vi kontrakterat och att sättet vi jobbar med laget i depån och runt matcherna känns väldigt bra för honom. Ett bra kvitto på att både personen och föraren Robert är precis det vi vill ha.

Robert är född -98 och därmed jämngammal med Drabik. Han anses vara en av de förare som tävlar mest och har visat att han klarar det bra och att det gynnar hans utveckling. I år har han kört GP-serien då han som första reserv kallades upp i ordinarie startfält när Greg Hancock drog sig ur. Han kör även i europamästerskapet SEC och har etablerat sig i den absoluta toppen redan 21 år gammal.

Offentliggjorda förare och deras snitt för nästa års trupp är därmed:

Maksym Drabik, 1,972

Krzysztof Kasprzak, 1,768

Robert Lambert, 1,754

Jaroslaw Hampel, 1,617

Mathias Thörnblom, 1,362

Kacper Woryna, 1,342

Adrian Gala, 1,250

Dela nyheten: