Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Spännande kvartsfinal mot Indianerna på tisdag

Featured Image

På tisdag kväll väntar för Lejonen kvartsfinalretur mot Indianerna på OnePartnerGroup Arena. Lejonen har fyra poängs marginal till godo på Indianerna och får alltså inte förlora med mer än tre poäng för att vara klar för semifinal.

Tyvärr har Lejonen åter drabbats av en skada i sin trupp. Mateusz Cierniak, som körde så strålande i förra hemmamatchen mot Västervik, skadade under fredagen på träning ett nyckelbensfäste och måste stå över. Han körde visserligen under lördagskvällen semifinal i polska Ekstraliga men smärtan var då alldeles för stor för honom och han tog bara fyra poäng efter två nollor. Han är ordinerad vila.

Lejonen har registrerat Nikolai Klindt i laguppställningen men kommer att låna in på 28 dagar dansken Matias Nielsen. Matias har kört flera matcher för Lejonen i år och får köra i slutspelet. Matias får startnummer sex på tisdag. Detta innebär att hemmasonen Casper Henriksson (bilden) får köra som ordinarie och får startnummer fyra.

Förutom Mateusz Cierniaks skada så ser läget mycket bra ut i Lejontruppen. Övriga förare har just nu mycket bra form. Det gäller inte minst Jaroslaw Hampel, som i semifinal i lördags i polska Ekstraliga mellan Czestochowa och Lublin tog 13+1 och var bäst. I samma tävling tog lagkamraterna Bartosz Zmarzlik 11+1 och Dominik Kubera 10.

Oliver Berntzon lyckades i sin semifinal i andraligan i Polen på lördagen ta 7 poäng på fem heat. I samma tävling tog Lejonens inlån Matias Nielsen 10+3. Casper Henriksson och Daniel Henriksson har tävlat i Polen under söndagen. De tog på tre heat var 5+1 respektive 2+2 poäng, vilket är klart godkänt.

Lejonen har ett bra utgångsläge inför tisdagens match. Samtidigt ska man beakta att Indianerna har ett mycket bra gäng med Jason Doyle och Max Fricke i spetsen och förre Lejonstjärnan Rohan Tungate.

Lejonen behöver allt stöd för att vinna och ta sig till semifinal. Väderleksprognoserna ser goda ut. Lejonen hoppas därför på en bra publiksiffra. Kom i god tid till matchen!

Laguttagning

Lejonen

 1. Jaroslaw Hampel
 2. Dominik Kubera
 3. Bartosz Zmarzlik
 4. Casper Henriksson
 5. Oliver Berntzon
 6. Matias Nielsen
 7. Daniel Henderson

Indianerna

 1. Rohan Tungate
 2. Krzysztof Buczkowski
 3. Szymon Wozniak
 4. Max Fricke
 5. Jason Doyle
 6. Jonatan Grahn
 7. Johannes Stark
Dela nyheten: