Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Skrällseger borta mot Smederna

Featured Image

Lejonen gjorde på nytt en stormatch mot regerande svenska mästarna och åker hem från Eskilstuna med både seger och bonuspoäng

Lejonens fina form håller i sig och idag var det Smederna som fick känna på klorna. Efter två inledande 3-3 heat ryckte sedan Lejonen till sig en sexpoängsledning efter 5:e heatet. Ett resultat som stod sig hela vägen in i mål vilket betyder seger med 48-42. Samma siffror som Lejonen vann med hemma i våras vilket innbär bonuspoäng och maximala 5 poäng i dubbelmötet med de regernande mästarna. Förra säsongen blev poängskörden mot samma lag 4 poäng. Uppenbarligen passar det oss bra att köra mot mästarlaget.

Ikväll levererade laget som just ett lag igen vilket vi hela säsongen poängterat vikten av. Vi har ingen superstjärna som vi räknar med ska bära laget en hel säsong, men när man hjälps åt med poängen och har några toppar så blir vi väldigt svårslagna. Återigen tar alla poäng. Några med lite lägre siffror i protokollet men väl så viktiga poäng och i några fall riktiga kämpasegrar när Smederna jagade oss som hårdast.

Totalt tar vi 9 heatsegrar av 15 möjliga vilket är fantastiskt bra på bortaplan. Jaroslaw Hampel får äntligen till det och gör en riktigt bra match med 9 poäng som skörd. Krzysztof Kasprzak firade sitt nya kontrakt med att köra in 11+1 poäng och Maksym Drabik visar än en gång världsklass med 11+3 poäng. Övriga förare gör sitt jobb och lite till i några fall och då kan vi slå alla lag.

Nu ser vi fram emot nästa vecka och två hemmamatcher mot Indianerna och Vetlanda och hoppas publiken sluter upp och stöttar bättre än någonsin. Den speedway Lejonen bjuder på just nu är det bästa klubben levererat på länge och förtjänar storpublik!

Resultat:

Smederna

 1. Fredrik Lindgren 8+2
 2. Gleb Chugunov 8
 3. Michael Jeppsen Jensen 8+1
 4. Adrian Miedzinski 5
 5. Przemyslaw Pawlicki 9+1
 6. Linus Eklöf 2+1
 7. Pontus Aspgren 2

Lejonen

 1. Jaroslaw Hampel 9
 2. Kacper Woryna 4
 3. Timo Lahti 6
 4. Maksym Drabik 11+3
 5. Krzysztof Kasprzak 11+1
 6. Mathias Thörnblom 4+1
 7. Nikolai Klindt 3

Publik 3413

Dela nyheten: