Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Semifinal tisdagen den 13 september

Featured Image

Lejonen har, som tvåa i årets speedwayliga, rätt att välja om man vill börja sin semifinal på hemmaplan eller bortaplan. Lejonen har redan – trots att motståndarlag inte är klart – bestämt att köra sin första semifinal på hemmaplan tisdagen den 13 september 2022 kl. 19.00. Reservera denna dag för att heja fram Lejonen till final!

Just nu pågår kvartsfinaler mellan Rospiggarna och Västervik respektive Indianerna och Dackarna. Den första kvartsfinalomgången slutade med följande resultat:

  • Rospiggarna – Västervik 59 – 31
  • Indianerna – Dackarna 41 – 49

Rospiggarnas kross hemma mot Västervik med 28 poäng innebär att Rospiggarna i praktiken får anses klara för semifinal.

Dackarna vann sin semifinal borta mot Indianerna med åtta poäng. Eftersom Dackarna har hemmaplansfördel får Dackarna anses som favoriter till den andra semifinalplatsen. En osäkerhetsfaktor är möjligen att den sista finalen i polska mästerskapen avgörs kvällen före den andra kvartsfinalomgången, vilket innebär att det inte är givet vilka förare som är disponibla i kvartsfinalen.

Smederna väljer som seriesegrare vilket av lagen som går vidare från kvartsfinalerna som man vill möta i semifinal. Det kan därmed sluta med ett nytt smålandsderby för Lejonen i semifinalen!

Dela nyheten: