Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Semifinal på tisdag – årets viktigaste match

Featured Image

På tisdag kväll möter Lejonen på hemmaplan Indianerna från Kumla i semifinal i SM-slutspelet. Retur nästa vecka i Kumla.

Lejonen vann grundserien i Bauhausligan. Men det är i slutspelet som det gäller, då avgöras vilket lag som tar SM-guld!

Lejonen mönstrar som vanligt ett mycket starkt lag med fyra polska förare och tre svenskar. Regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik är toppförare i Lejonen. I laget ingår även Dominik Kubera, Mateusz Cierniak och Kasper Woryna. På svensksidan blir det Oliver Bernzon, Casper Henriksson och Sammy van Dyck.

Alla polska förare förutom Kacper Woryna tävlade i Polen under söndagen och gjorde det med utmärkta resultat. Bartosz tog 13 poäng, Dominik 10+1 och Mateusz 10+3, alla på fem heat.

Av de svenska förarna har Casper Henriksson tävlat under helgen. Casper var bäste poängplockare för sitt lag Gniezno, när laget blev klart för final i polska tredjeligan.

Indianerna ställer också upp med ett riktigt topplag. Laget är klart vassare än vad det var när Lejonen och Indianerna möttes i grundserien. Samtliga förare i Indianerna verkar dessutom just nu vara i mycket god form. Allt talar därför att det blir en stenhård kamp på tisdag kväll om en finalplats i årets SM-slutspel.

Välkomna till OnePartnerGoup Arena på tisdag kl. 19.00 för att heja fram Lejonen till en ny final!

Biljetter köps enklast och billigast via tickster.com. Ungdomar som inte har fyllt 18 år går in gratis. Klappra ingår i entrén.

Kom i god tid då det blir en stor publik.

Laguttagningar

Lejonen
1) Mateusz Cierniak
2) Dominik Kubera
3) Oliver Berntzon
4) Bartosz Zmarzlik
5) Kacper Woryna
6) Casper Henriksson
7) Sammy Van Dyck

Indianerna
1) Szymon Wozniak
2) Krysztof Buczkowsk
3) Gleb Chugunov
4) Patryk Dudek
5) Anders Thomsen
6) Rasmus Karlsson
7) Jonatan Grahn

Dela nyheten: