Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Robert Lambert stannar i Lejonen!

Featured Image

Lejonens trupp för 2021 klarnar mer och mer. Idag kan vi presentera att årets Europamästare stannar i klubben även nästa säsong

Det är med både stolthet och glädje vi idag kan presentera beskedet som lejonfansen både längtat efter och hoppats på. Robert Lambert stannar i Lejonen 2021!

Robert kom till oss under säsongen 2019 och har sedan dess varit vår absolut mest lysande stjärna. Under årets säsong dominerade Robert totalt i många matcher och frågan var många gånger om han skulle förlora någon poäng alls i matcherna. Totalt hamnade han på ett snitt på makalösa 2,634 och var med det klart bäst i hela BAUHAUS-ligan.

Under sommaren, innan svenska ligan startade, hade han redan säkrat titeln som Europamästare och därmed kvalificerat sig för GP-serien 2021. Han kommer även att delta i SEC under 2021 för att försöka försvara sin europamästartitel.

Det har givetvis varit högsta prioritet för oss att försöka förlänga med Robert inför nästa säsong. Men inför nästa år införs nya regler i de polska ligorna som gör att förarna i högsta ligan, Ekstraliga, endast tillåts köra i en liga till och där förarna i andraligan, E-winner ligan, får köra i två ligor till. När det stod klart att hans klubb i år, Rybnink, skulle åka ur Ektraliga har han varit jagad av i princip alla polska storklubbar. Till slut bestämde han sig för att skriva på för Torun i högsta ligan. Därmed tillåts han bara att köra i en liga till.

Frågan var då om han skulle välja Sverige eller att åka i hemlandet England. Vi har arbetat hårt för att kunna presentera ett upplägg och en helhet som passar Robert inför nästa år, både med ligan och med stöd i GP och SEC. Tack vare detta och att Robert har trivts väldigt bra i Lejonen sedan han kom hit har vi nu lyckats landa ett nytt kontrakt med en av de mest eftertraktade förarna i världen inför nästa år.

– Återigen får vi ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med att bygga upp klubben som en seriös och välskött klubb med stort hjärta ger resultat. Förarna vill verkligen åka för oss och här väljer man till och med bort sitt hemland till förmån för Lejonen, säger Mikael Holmstrand, lagledare i Lejonen.

– Med Robert i laget får vi en tyngd i de avgörande lägena som alltid är skönt att ha. Robert är en fantastisk kille att ha i laget och har från första dagen i klubben tagit stort ansvar. Han är alltid väldigt aktiv i laget mellan heaten och delar tips och erfarenheter till alla på ett generöst sätt. Ett riktigt lagkaptensämne, säger Anders Fröjd, sportchef och lagledare.

– Det känns väldigt bra att redan nu ha laget för nästa år klart till stora delar. Att kunna behålla stommen av förare vi arbetat med i år, som vi vet funkar som grupp, och komplettera med hemvändaren Oliver Berntzon känns otroligt inspirerande. Vi tror och hoppas att våra fans och sponsorer längtar lika mycket som vi gör till nästa säsong, avslutar Lejonens lagledarduo.

Lejonens trupp inför nästa säsong ser ut så här för tillfället:

  • Robert Lambert
  • Oliver Berntzon
  • Nikolai Klindt
  • Mathias Thörnblom
  • Linus Eklöf
  • Casper Henriksson
  • Kacper Woryna
Dela nyheten: