Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Robert Lambert klar för Lejonen

Featured Image

Lejonen gör ytterligare en förändring i truppen under pågående transferfönster när supertalangen Robert Lambert ansluter till laget

Vi visste att Rospiggarna skulle göra ett antal förändringar i sitt lag i det andra och sista transferfönstret för säsongen. Men att man valde att släppa ett framtidsnamn som Robert Lambert förvånade oss när informationen kom i onsdags. Vi agerade direkt och ett dygn senare hade vi ett påskrivet kontrakt med Robert.

Vi fortsätter att bygga laget kring unga framtidsnamn. Robert är en väldigt allround förare trots att han endast är 21 år och anses vara den i världen som just nu kör flest tävlingar och arbetar stenhårt med sin egen utveckling. Han kör för Kings Lynn i England där han har lagets bästa förare i år och representerar Lublin i polska Extraliga. Just nu är han också reserv för skadade Tai Woffinden i Grand Prix och kör kvällens tävling på tidigare hemmabanan i Hallstavik. Förra året kom han trea i Europamästerskapet SEC och han har blivit brittisk juniormästare tre år i rad.

I och med Roberts intåg i laget har vi tvingats meddela Kevin Wölbert att han får lämna truppen. Vi har erbjudit honom en plats i allsvenskan med Team Småland för resten av året som han fått helgen på sig att fundera på. Kevin har kört bra i två av de tre matcher han fått men vi tittar nu mycket på hur kvarvarande schema ser ut och vilka typer av banor vi ska köra på och har därför valt att släppa Kevin.

Varmt välkommen till Lejonen hälsar vi Robert.

Dela nyheten: