Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Premiär i ungdomsserien!

Featured Image

På lördag – 27 juni – drar årets speedwaysäsong i Sverige i gång. Bland annat startar ungdomsserien. Lejonens och Vetlandas lag tävlar i Vetlanda.

Årets ungdomsserie genomförs alltå trots Covid 19. Ungdomsserien kommer att genomföras över tolv omgångar. Säsongen blir med hänsyn till den sena säsongsstarten mycket komprimerad. Bland annat kommer Lejonen att köra sex matcher under den normalt sett tävlingsfria juli månad. Juli blir med andra ord en mycket jäktig månad för alla förare och föräldrar i ungdomsserien!

Lejonen och Vetlanda deltar i årets ungdomsserie med ett kombinationslag. I laget ingår två förare från Lejonen och två från Vetlanda. Från Lejonen kommer Albin Sigvardsson, 13 år, och Viktor Ferneborn, 12 år, och från Vetlanda Alfons Wiltander och Inken Pöker. För Albins del är det andra säsongen i ungdomsserien, medan det är premiär för Viktor. Lagledare är Astrid Pöker.

Den andra omgången körs i Gislaved nästa helg – lördagen den 4 juli.

Astrid Pöker berättar följande.

Hur har ni hållit igång verksamheten under våren?

Vi har haft träningar i Vetlanda och Gislaved. Dessutom har vi tränat i Nässjö och Västervik tillsammans med deras förare. Nässjös och Västerviks förare har också varit på träningar i Vetlanda och Gislaved. Vi har haft minst en träning per vecka. Samarbetet med de andra klubbarna har fungerat utmärkt. Vi har vid träningarna följt de rekommendationer som gäller för Covid 19.

Hur är sammanhållningen i Vetlandas och Lejonens lag?

Den är mycket bra. Förarna känner varandra och har växt samman under vårens träningar. Tyvärr kan inte lagets femte förare, Magnus Klipper, vara med under inledningen av säsongen, då han bor i Norge och inte kan åka till Sverige för att tävla utan att vara i karantän.

Har du någon favorit till segern i ungdomsserien?

Nej. Det är svårt att tippa eftersom det i år är många nya förare som varit guldhjälmsförare.

Vad har Vetlanda/Lejonen för målsättning?

Att utvecklas så mycket som möjligt.

Laguppställning ungdomsserien omgång 1 Vetlanda 27 juni 2020

Vetlanda/Gislaved
Alfons Wiltander, Albin Sigvardsson, Inken Pöker, Viktor Ferneborn, Lagl. Astrid Pöker

Kumla Indianerna
Harry Lundahl, Nemone Axelsson, Casper Appelgren, Isidor Westerlund, Lagl. Alexandra Svensson/Rickard Jansson

Västervik/Örnarna
Elias Bernhardsson, Adam Carlsson, Jonny Eriksson, Ludvig Hauri, Lagl. Johan Engman

Nässjö SK
Anton Jansson (G), Felix Woentin, Oskar Evertsson, Milo Sjöö, Lagl. Pascal Lindh

Dela nyheten: