Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Patryk Dudek värvas till Lejonen!

Featured Image

Lejonens lagbygge tar ännu ett stort kliv då vi idag har nöjet att presentera GP-stjärnan Patryk Dudek som nyförvärv inför kommande säsong

Det ska sägas direkt att vi inte hade Dudek på vår radar när det gällde lagbygget till nästa år. Vi vet att han trivts bra med klubben och människorna i Rospiggarna och vi hade samtidigt själva rullat igång ett antal kontraktsdiskussioner. Men när han kontaktade oss och tydligt visade intresse så lyssnade vi såklart. Det visade sig att han i sina planer för nästa år bland annat ville ha kortare väg till sina matcher och ha möjlighet att stå över en del matcher i grundserien då han gör come back i GP-serien nästa år. Detta passade oss utmärkt då vi återigen vill bygga en bred trupp som vi kan alternera utifrån form, motstånd och banor.

Trots att vi behövde lite tid på oss att analysera effekterna av denna möjliga pusselbit så väntade Patryk tålmodig och visade stor seriositet i att inte stressa och trissa upp sitt pris. Något vi sett en del av annars och är ganska trötta på. Genom hans agerande gjorde han vårt val enkelt och vi släppte andra diskussioner och gick i mål med Patryk. Han är en ovanligt namnkunnig förstärkning för att vara Lejonen men som lagledare lär man sig känna igen ett tillfälle när det dyker upp.

Snittmässigt går han in på 2,068 vilket, precis som med förstärkningen i Dominik Kubera, är högra än någon av årets lejonförare. Vi har därmed två heatledare som tillsammans kan ta oss till nya höjder ihop med övriga laget, och när någon av dom står över har vi ändå gott om alternativ och kan ge andra förare större roller att låta dom utvecklas i.

I Dudek får vi en riktig fartåkare som behärskar alla typer av banor. Stilmässigt är han lite av en nutida Leigh Adams, fast bättre. Vi minns fortfarande med viss fasa när han slog banrekordet i Gislaved tre gånger samma kväll för några år sedan när vi mötte Dackarna. En sån kille har man hellre med sig än mot sig!

Nu blir det verklighet och vi ser verkligen fram emot att låta våra supportrar möta Patryk Dudek i lejonvästen.

Truppen i nuläget:

Dominik Kubera 2,078
Patryk Dudek, 2,068
Dimitri Bergé 1,750
Oliver Berntzon 1,642
Hubert Legowik 1,250
Mathias Thörnblom 0,500
Casper Henriksson 0,500

Dela nyheten: