Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Oliver och Mathias klara för 2022

Featured Image

Två viktiga handslag för framtiden startar arbetet med truppen inför 2022!

I tisdags tog året säsong slut för Lejonen men tankarna på lagbygget till nästa år har pågått en tid och idag presenterar vi två viktiga hörnstenar i detta genom att Oliver Berntzon och Mathias Thörnblom har förlängt sina kontrakt till säsongen 2022.

Vi har i flera år sagt att kontinuitet är viktigt och den ambitionen kommer vi att ha till kommande år också. Några förare från årets trupp kommer försvinna och ersättas av andra men vår grundfilosofi är att jobba med killar som supportrar och sponsorer identifierar med klubben, som trivs tillsammans och framförallt presterar bra på vår hemmabana. Vi vill också arbeta med så många svenska förare som möjligt när vi bygger för framtiden.

Två självklara profiler i den tanken är Oliver och Mathias. Oliver som ren hemmaförare från barnsben och Mathias med så många år i klubben att han också ses som ett ”ur-Lejon”, skånskan till trots.

Båda har haft en säsong som varit lite upp och ner. Oliver har gjort sin första säsong i GP vilket har ställt stora krav på organisation och maskinmaterial vilket säkerligen påverkat möjligheten att alltid prestera på topp i ligan. Mathias har också haft en säsong där hans placering i laget inneburit väldigt hårt motstånd, men där han vid flera tillfällen visat vad han kan. Inte minst sista hemmamatchen mot Dackarna visade att han kan slå vem som helst när han har en bra dag.

Vi är övertygade om att både Oliver och Mathias kommer att höja sig till nästa år och ha en given roll i vår startuppställning. Därför är vi väldigt glada för att tidigt ha kunnat göra klart med båda två och slå an tonen för lagbygget till 2022.

Dela nyheten: