Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Oliver Berntzon stannar i Lejonen

Featured Image

Först ut att skriva kontrakt för nästa år är hemmasonen Oliver Berntzon. En viktig förlängning som sätter tonen för truppbygget 2023

Vi har tidigare sagt att truppen till 2023 kommer att byggas förare för förare då snitten är en utmaning för oss efter en säsong där många av våra förare varit framgångsrika och höjt sig. Det betyder i praktiken att vi kommer behöva göra en del förändringar i truppen för att inte bli tjocka och för att kunna hamna under taksnittet 11,000. Framgångens baksida helt enkelt.

Dock har vi en tydlig tanke om hur vi ser att hörnstenarna i lagbygget ser ut och vad vi vill med laget såväl på heatledarpositionerna som reservplatserna. En lika viktig som självklar första uppgift inför 2023 var att erbjuda Oliver Berntzon en förlängning i klubben. Som egen produkt, regerande svensk mästare och ett fullblodsproffs är han en given heatledare i nästa års lag.

Oliver har haft ett av sina bästa år i karriärn 2022. I BAUHAUS-ligan höjde han sitt snitt med ca två tiondelar och var ännu högre upp ett tag innan en axelskada stökade till det lite i slutet av säsongen. Han var dominanten i det svenska lag som tog brons i Speedway of Nations och han tog sitt första individuella SM-guld under SM-veckan i Linköping.

Oliver har också genom sin personlighet och internationella erfarenhet varit en viktig kugge i lagmaskinen och tagit stort ansvar för att nå den fina lagsammanhållning vi haft under året, trots att vi tog in många nya förare i klubben. Den känslan är vi väldigt måna om att fortsätta ha i laget och lägger stor vikt vid när vi kontrakterar förare för nästa år.

Vi aviserade tidigt att vi vill fortsätta samarbetet och intresset har hela tiden varit ömsesidigt. Därför är det roligt att kunna presentera Oliver som första förare i nästa års trupp. Oliver går in i laget med ingångssnittet 1,878.

Dela nyheten: