Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nykomlingarna Piraterna på besök

Featured Image

Det har blivit dags att ta sig an Piraterna på OnePartnerGroup Arena. En nykomling som börjat serien på bästa sätt.

Årets tredje hemmamatch står för dörren och det är Piraterna som kommer på besök. Ett lag som snabbt studsade tillbaka till Elitserien efter ett år i Allsvenskan och som börjat sin comeback i högsta ligan på bästa sätt med tre vinster och endast en förlust. Deras vinster har precis som för oss kommit på hemmaplan vilket än så länge varit väldigt vanligt i årets Elitserie. Därför jobbar vi givetvis stenhårt även denna vecka för att få till en bana som passar våra förare och kan ge oss en liten fördel.

Förra veckans match mot Dackarna var en stor besvikelse. Det är absolut ingen skam att förlora hemma mot Dackarna som kör i en helt annan liga ekonomiskt än vad vi gör. Men med de skadeproblem Dackarna haft och med den laguppställning vi mönstrade borde vi ha tagit poäng. Men som tidigare duger det inte att 2-3 förare faller ur ramen. Vi måste ha ett helt lag som levererar och det hoppas vi få se ikväll som i de två tidigare hemmamatcherna som bjudit på fantastisk och underhållande speedway.

Vi fortsätter rulla runt i laget på de förare som vi tror är bäst för studen och för den bana vi ska åka på. Trots en utmärkt premiär för Kevin Wölbert förra veckan så låter vi Rohan Tungate få förtroendet denna vecka. Rohan har stått utanför laget ett par veckor men har sett lite bättre ut i andra tävlingar och vi vet att han har mycket hög kapacitet i Gislaved. Laguttagningarna handlar inte bara om förare utan också om snitt och var vi kan placera dom i laget. Rohans svaga start i år innebär att vi idag kan ha honom på reservplats vilket innebär att han kan köra fler heat om han lyckas väl och någon annan har en midre bra dag. Det kan vara ett potentiellt trumfkort. Piraterna har lite samma läge där man fått ner Kai Huckenbeck på reservplats. Kampen mellan lagens reserver är alltid en viktig match i matchen.

Detta innebär också att Nikolai Klindt fortsätter stå utanför laget. Han har en formsvacka just nu med svaga resultat men arbetar stenhårt för att få fart och vi hoppas snart kunna se honom i laget igen. Jaroslaw Hampel har också haft några mindre lyckade matcher de senaste veckorna men där är vi trygga i kapaciteten. Det handlar bara om att få det att lossna. Övriga förare har så här långt varit stabila och tar de poäng de ska enligt våra matchkalkyler.

Slutligen hoppas vi nu verkligen att publiken hittar tillbaka till arenan. De som var på plats mot Smederna är nog våra bästa språkrör just nu för det var idel nöjda besökare som lämnade arenan. Vi hoppas ni tar med er en vän extra ikväll och att vi tillsammans fortsätter bygga vidare på lagets starka hemmafacit. Strålande solsken och underhållning i världsklass utlovas!

Dela nyheten: