Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nyheter från Fröjd och Holmstrand!

Featured Image

Vid Gislaveds Motorklubbs årsmöte lämnade lagledarna Anders Fröjd och Mikael Holmstrand (bilden) information om klubben och planerna för innevarande säsong.

Anders Fröjd och Mikael Holmstrand berättade bl.a. följande.

Anläggningen
– En ny målad innerkantsmarkering i cement har tillverkats under vintern. Innerkanten har varit uppskattad under vårens träningar.
– En storbildsskärm som är 6×4 meter har klubbens huvudsponsor införskaffat åt klubben. Den kommer att installeras i målkurvan på ett stativ som är 10 meter högt!
– Ungdomssektionen har fått en traktor för sin verksamhet.

BAUHAUS-ligan 2020
– En klar majoritet av klubbarna i BAUHAUS-ligan – dvs. elitserien – har bestämt att de kommer att ställa upp i en liga 2020 och det oavsett om den genomförs med eller utan publik.
– BAUHAUS-ligan inleds den 11 augusti 2020.
– BAUHAUS-ligan kommer att bestå av en enkelserie och någon form av slutspel.
– Lagen i serien kommer att bestå av sex förare. Matcherna körs enligt ett särskilt schema över 15 heat där varje förare kör 5 heat var.
– Matcherna i BAUHAUS-ligan kommer att sändas i C-More.
– Klubbarna i BAUHAUS-ligan arbetar tillsammans med klubbar i andra sporter för att ligan ska kunna genomföras inför viss publik.
– De lag som deltar i BAUHAUS-ligan 2020 kommer att huvudsakligen bestå av svenska förare och ha betydligt lägre förarbudget än vad som var planerat inför säsongen. Klubbarnas existens ska inte äventyras av det förhållandet att matcherna eventuellt genomförs utan publik eller med begränsad publik.
– Förarnas snitt för 2019 kommer att frysas och gälla även 2021. Därigenom undviks att svenska förarna kör upp sina snitt under denna säsong.

Övriga serier m.m.
– Division I inleds den 27 juni i Nässjö. Serien körs över tolv omgångar. I Gislaved kommer det preliminärt att köras tre hemmamatcher.
– Lejonen deltar i division I med ett eget lag som består av Mathias Thörnblom, Casper Henriksson, William Björling och Maksymillian Bogdanowicz.
– Ungdomsserien inleds den 27 juni 2020. Lejonen har tillsammans med Vetlanda ett kombinationslag.
– Edwin Pohjantähti deltar i 250cc cupen. Den 22 augusti körs en deltävling i Gislaved.
– Det är i dagsläget osäkert om det blir någon allsvenska 2020. Klubbarna koncentrerar sig just nu på att genomföra BAUHAUS-ligan.
– Tanken är att den individuella SM-finalen körs i Målilla den 23 juli. Finalen kommer att direktsändas i C-More.

Dela nyheten: