Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Mot Dalarna för nya poäng

Featured Image

Efter förra veckans rafflande drama med seger i sista heatet är det nu dags att fortsätta poängjakten i Avesta mot ett Masarna som jagar årets första poäng

Efter en blandad inledning på säsongen med övertygande vinst i premiären borta mot Indianderna och förlust i en strulig match hemma mot Dackarna, så var förra veckans seger mot Västervik ett skönt kvitto på att laget kan studsa tillbaka snabbt och gå vinnande ur riktigt tighta strider med det allra starkaste motståndet. Den känslan tar vi såklart med oss till kvällens match mot Masarna.

Vi gör endast en förändring i laget sedan förra veckan och låter Jakub Miskowiak komma in och göra Sverigedebut i BAUHAUS-ligan. Det innebär att Kasprzak får stå över denna veckan. Inte för att han underpresterat, tvärtom, men för att vi vill få igång även Jakub och se var han står utanför Polen. Levererar han som på han gör i sitt hemland kommer han bli en stor tillgång för laget, men han måste givetvis få chansen att lära sig hantera ännu en liga med banor han oftast aldrig kört på. Just nu är Jakub världens bästa junior och har med sina blixtsnabba starter och kloka körstil tagit stora steg i sitt Częstochowa i år. Han har näst högst snitt i laget och långt bättre än t.ex. lagkamraterna Fredrik Lindgren och Kacper Woryna.

Utöver det utgörs våra utländska förare ikväll av Robert Lambert och Rohan Tungate som båd har kört för Masarna tidigare i karriären. Avestabanan är lite trixig och svänger mycket och det är skönt att åka dit med mycket erfarenhet. Vårt svenskgäng fortsätter och vi hoppas precis som senast att alla bidrar med de poäng de ska.

Masarna har ännu inte vunnit i årets serie men är ett lurigt hemmalag som bärs av förra lejonföraren Piotr Pawlicki, som tillsammans med sin bror är de som vi behöver hålla ordning på först och främst. Ikväll gör dom förändringen att låta Antonio Lindbäck stå åt sida då hans comeback inte inneburit så många poäng. Tråkigt för publiken men sportsligt sett gör det Masarna till ett bättre lag just nu och därmed en hårdare nöt för oss att knäcka.

Men oavsett motstånd så gäller som vanligt att vi presterar som lag. Gör vi det kommer vi att åka från Avesta med 2 nya poäng ikväll.

Kvällens match är huvudsändning och ses på Sportkanalen. Observera starttiden 18.00 för att inte riskera att krocka med Sveriges EM-match i fotboll. Vi kommer också få hjälp med liverapportering och intervjuer via vår Facebooksida under kvällen. Så bänka er i kvällssolen och följ med oss mot en ny seger!

Dela nyheten: