Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Miskowiak förlänger med Lejonen

Featured Image

En eftertraktad signatur är på plats och den regerande juniorvärldsmästaren Jakub Miskowiak kommer att återfinnas i Lejonens färger även nästa år

Ytterligare ett namn på önskelistan inför nästa års trupp är klart. Jakub Miskowiak kom till oss i år som en överraskning för många men har levererat precis som vi hoppats. En enorm talang som fortfarande är under stark utveckling och med dom bästa förutsättningarna runt sig med ett komplett team. Han tog hem årets titel som juniorvärldsmästare relativt ohotad och har alla förutsättningar att försvara guldet nästa år.

Trots att han nyss fylld 20 år har han redan under årets säsong haft en mycket framträdande roll i topplaget Czestochowa där han körde till sig lagets näst högsta snitt, slagen endast av Leon Madsen men långt före lagkamrater som Fredrik Lindgren och Kacper Woryna. Hans snitt i Polen slutade på 1,965 vilket placerade honom på 13:e plats i ligan totalt.

I Sverige körde Jakub mest i våra bortamatcher i år vilket gör att han samlat på sig en hel del nyttig erfarenhet till kommande säsong. Här slutade han på snittet 1,571 vilket passar in i flertalet av våra tänkta laguppställningar och gör honom till en viktig förare i truppen med tanke på att vi har många förare med höga snitt.

Vi är glada över att klubbens tradition att knyta till sig unga lovande förare tidigt i deras karriärer än en gång visat sig innehålla stjärnkvaliteter och ser fram emot att arbeta vidare med Jakub och hans team nästa år.

Truppen i nuläget:

Bartosz Zmarzlik 2,839
Dominik Kubera 2,078
Patryk Dudek, 2,068
Dimitri Bergé 1,750
Oliver Berntzon 1,642
Jakub Miskowiak 1,571
Hubert Legowik 1,250
Mathias Thörnblom 0,500
Casper Henriksson 0,500

Dela nyheten: