Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matias Nielsen blir Lejonens nästa nyförvärv

Featured Image

Det blir lite dansk dynamit i Lejonens trupp 2023 när årets tredje nyförvärv presenteras

Nästa nyförvärv till kommande säsong är ytterligare en ung och utvecklingsbar förare och precis som tidigare är snittet 1,250 vilket är strategiskt viktigt för oss i några av våra tänkta laguppställningar.

Matias Nielsen är en av Danmarks mest lovande förare. Född 1999 har han redan åkt internationellt i flera år, även om Corona-pandemin gjorde ett litet hack i kurvan som för många andra förare. I år har han kört en del matcher för Ostrow i högsta ligan tillsammans med Oliver Berntzon som bara har gott att säga om den unge dansken.

Förutom ett attraktivt snitt i förhållande till sin kapacitet får vi en förare som har hög tillgänglighet och ligger rätt även budgetmässigt när pusslet för hela truppen ska fungera.

Vi har en tradition av att knyta till oss unga förare och många gånger har det varit lyckokast. Nu har vi valt att kontraktera flera på en gång till nästa säsong vilket ger oss alternativ och där dagsform och utvecklingskurva skapar en sund konkurrens samtidigt som vi har flexibilietet beroende på banor och motstånd.

I Matias får vi en komplett och allsidig förare med stora möjligheter att överträffa sitt ingångssnitt och bli en tillgång för vårt lag nästa år.

Truppen så här långt:
Bartosz Zmarzlik: 2,800
Dominik Kubera: 2,061
Jarek Hampel: 2,000
Oliver Berntzon: 1,878
Mateusz Cierniak: 1,250
Francis Gusts: 1,250
Matias Nielsen: 1,250
Casper Henriksson: 0,500

Dela nyheten: