Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Mathias Thörnblom skrivs ut ur Lejonens trupp

Featured Image

Lejonen har som bekant valt att kontraktera en förare mer än vad som får plats i truppen eftersom Mathias Thörnbloms senaste år varit kantat av skador och där vi inte vetat hur snabbt han skulle kunna ta sig tillbaka till banan. Nu har han glädjande nog gjort det rekordsnabbt efter senaste skadan och därmed har Lejonen nio förare som slåss om åtta platser i truppen. I inledningen av säsongen har vi rullat lite på olika förare helt enligt plan, tittat på resultat och analyserat möjliga framtida laguppställningar. Vi har varit tydliga med hela truppen att ingen förare är garanterad att åka alla matcher och att vi kommer behöva flexibilitet med olika laguppställningar beroende på tillgänglighet, banor och motstånd.

 

För Mathias del är frekvent matchande en viktig del i återhämtningen efter skadorna och han har därför framfört en önskan om att få lämna klubben för att öka möjligheten till fler matcher. Lejonen har just nu förmånen att ha hela fyra svenska förare i truppen som redan kört i laget i år och vi vill göra vad vi kan för att skapa så många körtillfällen som möjligt för svenska förare. Dock kan vi inte garantera alla fyra förare alla matcher med hänsyn till snitt och lagbygge och därför har vi godkänt Mathias önskan för att inte stå i vägen för hans möjligheter. Mathias kommer därför att flytta till Piraterna. Klubben som han redan förra året lånades ut till men aldrig fick åka för på grund av en elak fotskada i inledningen av året. Detta har varit Mathias önskan och vi har i en mycket god dialog med Piraterna löst förutsättningarna tillsammans.

 

Mathias är en härlig person och förare som är så nära en egen produkt man kan komma i Gislaved efter över tio säsonger i klubben. Han är såklart alltid välkommen tillbaka när förutsättningarna finns och tills dess önskar vi Mathias varmt lycka till. Mathias kommer också fortsätta ingå i truppen för Gislaved Speedway i Allsvenskan.

 

Detta innebär också att Dominik Kubera återigen skrivs in i truppen och att vi då har maximala åtta förare med officiellt snitt i laget och truppen.

Dela nyheten: