Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Mateusz Szczepaniak klar för Lejonen

Featured Image

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter med ännu en ny förare

Truppen av förare med officiellt snitt, dvs över 0,500, är fylld, men som vi tidigare kommunicerat är avsikten att täcka upp med ytterligare någon förare. Den förare med 0,500 i snitt som vi bedömer som absolut mest kompetent på marknaden är Mateusz Szczepaniak. Därför är det roligt att kunna presentera att han är klar för Lejonen 2020.

Mateusz är född- 87 och en mycket erfaren förare med flera säsonger i eliterien bakom sig. I år började han säsongen för Smederna men tvingades lämna när laget skulle göra plats för Gleb Chugunov som senare blev stor guldmakare för Smederna. Starten på säsongen var trög för Mateusz vilket innebar att han nu startar på attraktiva 0,500 i snitt i Sverige. I Polen har säsongen varit desto bättre och han har varit en av de absolut bästa förarna i sitt Rybnik som i år kvalificerade sig för högsta ligan. Där är han lagkamrat och bästa kompis med en viss Lejonbekanting i form av Kacper Woryna och Mateusz slutade säsongen med ett snitt på fina 2,013.

Så sent som 2017 körde han EM-serien SEC och 2018 klev han in i Indianerna med ett snitt på 1,878 som ersättare för en skadad förare under en period. Så erfarenheter och kapacitet finns. Hans styrka är framförallt stora hala banor som vår hemmabana och några andra elitseriebanor.

Trots erfarenhet och snittpotential är tanken att han åtminstone startar säsongen som utlandsreserv då vi har en jämn, slagkraftig och stark trupp. Men med ett snitt som gör att han inte tar en officiell plats i truppen skapas flera intressanta möjligheter att pussla med laget vid behov och utan att behöva flytta på någon annan förare.

Dela nyheten: