Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matchdags igen

Featured Image

Efter ett par veckors uppehåll är det dags för match igen när Lejonen styr mot Motala för match mot Piraterna

Då är vi i lagledningen på plats i ett stekhett Motala för kvällens match mot Piraterna. Förarna har börjat rulla in och lasta av. ”Stallordern” är att göra det fort och sedan åka och bada eller koppla av i skuggan då prognosen säger att det kommer bli oerhört varmt hela kvällen.

De flesta förare har varit lediga en tid och gör lite av en omstart ikväll. Maksym Drabik körde Speedway of Nations för Polen i helgen men i övrigt har det varit lite semester för de flesta. Vi räknar med att det är åksugna killar som ställer sig på startlinjen ikväll.

Piraterna är troligen vår huvudkonkurrent om den sista slutspelsplatsen vilket givetvis ger kvällens match lite extra nerv. Vinner vi ikväll har vi satt oss i en väldigt bra sits och vi har åtta poängs försprång till bonuspoängen tack vare segern hemma.

Laget för dagen var självklart för oss då Robert Lambert inte är tillgänglig på grund av match i England där hans lag har torsdagar som prioriterad dag vilket bestäms innan säsongen och är något vi vetat om och får rätta oss efter. Därmed är övriga förare självskrivna då Adrian Gala är värvad för hemmamatcher först och främst.

Vi är glada över att ha Mathias Törnblom tillbaka i laget där han tillsammans med Nikolai Klindt utgör kvällens reservpar och som går en viktig match i matchen mot bröderna Davidsson i Piraterna. Ser vi på laguppställningarna man-för-man så är känslan att vi är ett bättre lag på de flesta positionerna. Samtidigt har Piraterna byggt sitt lag för att vara starka på hemmaplan och har lyckats mycket bra hemma så här långt. Så det gäller som vanligt att ha fullt fokus från start och att ingen faller ur ramen. Vi har haft svårt att få leverans från samtliga i samma match men lyckas vi med det ikväll ska vi kunna åka från Motala med tre poäng.

Har ni inte semestervägarna förbi Motala ikväll så går det att följa matchen på ESS Play som vanligt.

Dela nyheten: