Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Match mot regerande mästarna

Featured Image

Efter ett längre uppehåll, då vi egentligen skulle mött Vetlanda i det ursprungliga schemat, är det äntligen dags för match igen när vi styr skutan mot Målilla för att ta oss an de regerande mästarna.

I en rekordjämn start på ligan, där framförallt hemmaplan visat sig vara väldigt viktig, är det nu dags för oss att ta oss an första bortamatchen. Regerande mästarna Dackarna står på programmet för torsdagens enda match i ligan.

Dackarna har inlett med en hemmaseger och två bortaförluster och är än så länge svåra att bedömma. Men kapacitetsmässigt är det gott om speedwayförmåga i laget och Dackarna är ett av lagen som vi tror kommer slåss i toppen av tabellen när året är slut oavsett start. Traditionen i klubben och rollen som regerande mästare gör att det aldrig är en lätt match att möta Dackarna.

Nu är det torsdagsmatch vilket gör att alla förare inte är tillgängliga, vilket är samma för båda lagen och något man varit väl medveten om när trupperna har byggts. Flera tv-dagar är viktigt för sporten och från lagledarhåll är det inga som helst konstigheter att behöva laborera med laget och där vi är trygga med vår breda bänk. För vår del har vi fått formulera laget utifrån det faktum att Miskowiak har match i Polen på fredag och även om vi skulle kunna ta ut honom vill vi inte sätta honom i en dålig sits i sin hemmaklubb. Kubera är fortfarande skadad och inte tillgänglig än på någon vecka. Tanken var att Legowik skulle köra när vi har tre av våra toppar i laguppställningen men då han haft en osannolik otur med sina motorer senaste veckorna vill vi inte ta in honom heller med risk att han får en orimlig press på sig med svaga motorer.

Vi vill också in i det längsta undvika att åka Riders Replacement och väljer då istället att ta in Jeremia Thelaus som fjärde svensk i laguppställningen eftersom vi är trygg med att våra reserver i Mathias Thörnblom och Casper Henriksson kan gå in och ta extra heat vid behov. Utöver dessa har vi i praktiken fyra heatledare i Oliver Berntzon, Bartosz Zmarzlik, Patryk Dudek och säsongsdebuterande Maksym Drabik med oss. Alla fyra har kapacitet att ta tvåsiffrigt och där Oliver och Patryk tidigare utgjort ett fruktat par när de körde ihop i Dackarnas färger för några år sedan.

Vi åker till Målilla för att vinna men inser också att det krävs att alla drar sitt strå till stacken. Vi hoppas få se lite Lejonfans på läktaren då vädret utlovar en skön sommarkväll. För de som inte har möjlighet att ta sig till Målilla sända matchen på Sportkanalen och cmore.se.

Dela nyheten: