Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Maksymilian Bogdanowicz tillbaka i Lejonen

Featured Image

Lejonen utökar truppen med ännu en ung svensk förare när Maksymilian Bogdanowicz gör comeback i klubben

Maksymilian Bogdanowicz körde i Lejonen 2016 genom samarbetet med hans moderklubb Gnistorna. Därefter har Maks, som har både svenskt och polskt medborgarskap, kört tre säsonger i Polen. Han är född 1998 och under 2019 innehade han en av juniorplatserna i Torun i högsta ligan. Säsongen var en besvikelse för för både Maks och laget som kom sist och åkte ur Ekstraliga. Året innan dess körde han för Gniezno i andraligan och hade en mycket bra säsong och slutade på fina 1,378 i snitt, endast 20 år gammal, så kapaciteten finns definitivt.

Maks bor strax utanför Malmö och återvänder nu till svenska seriesystemen. Med sitt ingångssnitt på 0,5 tar han ingen plats i truppen men vi ser honom som en av de absolut starkaste 0,5:orna i serien med stor potential. Han är seriös, åker alltid på de bästa grejerna och har stor erfarenhet för sin ålder.

Lejonen kommer under 2020 att finnas representerade i samtliga serier och därför är det skönt att ha stor bredd på de svensklicensierade förarna för att kunna hantera en lång säsong.
Välkommen tillbaka till klubben Maksymilian.

Dela nyheten: