Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen vann premiären!

Featured Image

Det blev Lejonen som vann elitseriepremiären hemma på OnePartnerGroup Arena mot Rospiggarna med 43-35. Lejonen var det klart bättre laget och kunde till slut med vädergudarnas hjälp säkra segern.

Det var på det hela en fantastiskt match av ett nederlagstippat Lejonen. Samtidigt hade matchen flera mycket märkliga inslag.

Vad gäller banan var den otroligt välpreparerad. Den nya leran som arbetats in i banan har gjort den mycket bättre. Det gick att köra både ytter- och innerspår. Det bjöds på ett stort antal omkörningar och många täta heat. Banan har kanske inte varit i så bra skick sedan Lejonen gick upp i elitserien för tio år sedan. 

Före första start meddelade Rospiggarna att deras bäste förare, Jason Doyle, på grund av skada inte kunde komma till start. Rospiggarna körde riders replacement för honom.

Det första heatet vanns så av Lejonen med 5-1, där Nikolai Klindt och Timo Lahti visade att de var klart bättre än Rospiggarnas par. I det andra heatet skadade sig Rospiggarnas Emil Millberg, varefter Lejonen kunde vinna även detta heatet med 5-1. Alltså 10-2 till Lejonen efter två heat. Vilken pangstart på årets säsong!

Lejonen behöll sedan ledningen under hela matchen. Flera förare i Lejonen imponerade. Mest imponerade Maksym Drabik och Mathias Thörnblom. Båda gillar att köra i ytterspår och körde otroligt snabbt från ytterspår. Även de övriga förarna i Lejonen gjorde flera fina heat, men också några mindre bra heat. Lejonen bjöd publiken på flera 5-1-segrar och fin parspeedway. 

Efter heat 12 hade Lejonen drygat ut ledningen till 12 poäng. Eftersom det då återstod tre heat, hade Lejonen i praktiken säkrat minst oavgjort, då förlust i de tre sista heaten med 1-5 skulle gett ett oavgjort resultat. Men i detta läge sviktade Lejonen för första gången i matchen. Det 13:de heatet förlorade Lejonen med 1-5. I heat 14, där Kacper Woryna och Timo Lahti körde för Lejonen, fortsatte problemen. Timo tog ledningen i den första starten  men sedan Kacper blivit brutalt inkörd i sargen av Andreas Jonsson vurpade Kacper. Kacper blev dock utesluten. Ett domslut som inte var odiskutabelt. Omstarten missade Timo Lahti helt och kom i väg sist. Efter en för hård satsning körde han också in i sargen och heatet stoppades. Plötsligt stod det klart att heat 14 rimligen skulle sluta 0-5 till Rospiggarna, vilket skulle innebära att Rospiggarna skulle gå om Lejonen med en 5-1-seger i sista heatet. Men under tiden som ambulans inväntades för att köra Timo Lahti till sjukhus inträffade nästa osannolika sak, då ett snö- och hageloväder drog in över arenan och gjorde den okörbar. Efter samråd med lagledaren valde domaren att bryta matchen omkring kl 21.30. Det innebär att slutresultatet blev 43-35 till Lejonen.

Timo Lahti transporterades till Värnamo sjukhus med en skada på höger fot eller fotled. Vi återkommer på hemsidan med närmare besked om skadans art när det är klarlagt.

Lejonen vill till slut tacka sin publik – som uppgick till 2 027 personer – för en fantastisk fin uppslutning bakom laget. Publiken hejade fram Lejonen till seger och väntade sedan in i det längsta på omstarten av det näst sista heatet. Med lite fler plusgrader till nästa match, hoppas Lejonen bjuda publiken på en minst lika sevärd tävling.

Resultat

Lejonen – 43p
1. Nicolai Klindt 4+2 (2,0,2,0)
2. Timo Lahti 7+1 (3,2,1,1)
3. Krzysztof Kasprzak 7 (2,3,R,2)
4. Maksym Drabik 8+1 (0,2
,3,3)
5. Rohan Tungate 4 (0,3,0,1)
6. Kacper Woryna 6+2 (2,2,2)
7. Mathias Thörnblom 7+1 (3,1*,3)

Rospiggarna – 35p
1. Jason Doyle 0 (Rider Replacement)
2. Gleb Chugunov 2 (0,1,1,N,N)
3. Max Fricke 10+2 (1,2,0,2,3,2)
4. Andreas Jonsson 11+1 (1,3,3,3,1,0)
5. Robert Lambert 8+1 (3,0,1
,1,3)
6. Emil Millberg 0 (Fn,N,N)
7. Tero Aarnio 4 (1,1,0,2,0)

Dela nyheten: