Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen – Smederna

Featured Image

På tisdag (30 maj) är det dags för repris på förra höstens SM-final i speedway. Smederna från Eskilstuna kommer då på besök till OnePartnerGroup Arena i Gislaved. En högintressant och mycket viktig match väntar.

Efter förra veckans regndebacle visar alla prognoser på perfekt speedwayväder i Gislaved.

Både Lejonen och Smederna ställer upp med sina för dagen bästa lag. För Lejonen kör Bartosz Zmarzlik, Jaroslaw Hampel, Francis Gusts och Matias Nielsen. På svensksidan kör Lejonen med Oliver Berntzon, Peter Ljung och Casper Henriksson. Dominik Kubera står alltjämt på skadelistan.

Casper Henriksson har haft en fin helg och kvalificerat sig för årets individuella SM-final. Detta efter att ha kommit tre i kvalet i Hagfors med 12 poäng. Oliver Berntzon körde under lördagen GP-kval i italienska Lonigo. Oliver tog 11 poäng och slutade femma. Eventuellt kan en femteplats räcka till att få köra GP Challenge, som går i Gislaved i augusti. Under söndagen följde Oliver genom att komma trea i Pinsecupen i Güstrow och sedan vinna det särskilda finalheatet.

Smederna ställer upp med inte mindre än tre f.d. Lejonprofiler, d.v.s. Kacper Woryna, Robert Lambert och Maksym Drabik. Maksym har fått en ordinarie plats i årets smedlaget sedan Pontus Aspgren meddelat att han inte han fortsätta att tävla. Maksym har i de flesta tävlingar i år kört mycket stabilt.

Biljetter kan köpas i förväg via Tickster (180 kr) eller på arenan (220 kr).

Matchen börjar kl. 19.00.

Välkomna!

Lejonen

  1. Matias Nielsen
  2. Oliver Berntzon (K)
  3. Jaroslaw Hampel
  4. Francis Gusts
  5. Bartosz Zmarzlik
  6. Peter Ljung
  7. Casper Henriksson

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert
2. Michael Jepsen Jensen (K)
3. Jaimon Lidsey
4. Kacper Woryna
5. Maksym Drabik
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Dela nyheten: