Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen och Nässjö kör kombinationslag i 250cc-serien!

Featured Image

Under 2020 kör Lejonen och Nässjö ett gemensamt lag i 250cc-serien. I laget ingår Lejonens Edwin Pohjantähti (bilden) och Nässjös Lucas Woentin. Lagledare blir Stewe Lennartsson – som var ungdomsledare för Lejonen 2018 – och Pascal Lindh.

Edwin Pohjantähti körde ungdomsspeedway för Lejonen 2018. Han ingick då i Lejonens guldlag, som i överlägsen stil vann ungdomsserien. Edwin fick ett snitt på hela 2,344 exklusive bonus! I år valde Edwins och hans team att ta en paus från tävlandet och tränade enbart. Men under 2020 är Edwin alltså tillbaka.

Lagledaren Stewe Lennartsson lämnar följande svar om säsongen 2020:

Kan du berätta om upplägget på 250cc-serien 2020?
– Det är ännu inte fastställt. Sannolikt blir det fem lag. Antalet lag beror på om vissa 14-åriga ungdomsförare väljer att fortsätta köra i ungdomsserien eller om de satsar på 250cc.

Vilka lag deltar i 250cc-serien?
– Lejonen/Nässjö deltar. Sedan så ryktas det om att Smederna, Masarna och Rospiggarna kommer att delta i en eller annan konstellation. Jag får återkomma om lagen!

Kommer det att köras seriematcher i 250cc i både Gislaved och Nässjö?
– Ja

Blir det någon individuell RM-serie som i år?
– Nej, ingen serie men väl en RM-tävling. Vidare anordnas Yngve Strömstens Cup. Jag hoppas också på att det blir någon landskamp. Det körs även VM och EM.

Vad är målet för Lejonens/Nässjös lag?
– Målet är att komma topp tre i 250cc-serien. Det yttersta målet är att vinna serien.

Edwin Pohjantähti har tränat 500cc under året. Vad har du för förhoppningar på Edwin 2020?
– Jag har sett Edwin träna 500 cc i Nässjö i år och han kan verkligen köra snabbt. Varken Edwin eller hans lagkamrat Lucas Woentin har dock tävlat i 250cc i år. Det är därför viktigt att de kommer igång tidigt under våren med träningen. Jag tror mycket på dem båda!

Tack för svaren!

Dela nyheten: