Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen klara för slutspel efter rysare!

Featured Image

Lejonen vann den fantastiskt spännande och avslutande matchen i årets Bauhausliga mot Västervik med 47-43. Västervik var flera gånger i ledningen men Lejonen lyckades bäst i nomineringsheaten och tog segern. Resultatet innebar att Lejonen har säkrat en plats i slutspelet.

Lejonen behövde minst ett oavgjort resultat mot klara seriesegraren Västervik för att säkra en slutspelsplats.

Västervik började matchen klart bäst med en 5-1-seger i första hetat genom Tai Woffinden och Bartosz Smektala. Efter tre heat hade Västervik drygat ut sin ledning till sex poäng, 12-6. Men i fjärde heatet tog Jarek Hampel och Robert Henderson en lika viktig som överraskande seger med 5-1 mot GP-föraren Mikkel Michelsen och David Bellego. Därefter var Lejonen på allvar med i matchen men lyckades aldrig att rycka ifrån Västervik. Inför nomineringsheaten var det i istället lika, 39-39.

I heat 14 tog Bartosz Zmarzlik och Jarek Hampel en 5-1 seger. Resultatet innebar att Lejonen skulle få minst oavgjort och ta sig till slutspel om laget tog en poäng i sista heatet. Vad händer då? Jo i starten i sista heatet får Dominik Kubera stopp efter ett tändningsfel. Det innebar att Mateusz Cierniak (bilden) måste ta sig i mål. Hela Lejonens slutspelsplats låg alltså i händerna på Mateusz! Mateusz kunde ha valt att åka säkert i mål och säkrat en poäng. I stället utmanade han Tai Woffinden och Gleb Chogunov och lyckades till slut att till publikens stora jubel vinna heatet och säkra Lejonens seger i matchen och slutspelsplats!

Samtliga förare i Lejonen gjorde en mycket stabil insats med undantag för Jacub Miskowiak, som för första gången någonsin nollade i Sverige. Dock bör nämnas att Jacub hade ett stopp i ett 5-1 läge i heat 6 och att han ersattes av Casper Henriksson i sitt sista heat.

Matchen innehöll många rafflande heat. Banpersonalen gjorde ett mycket bra arbete och fick till en fin racingbana.

Lejonen slutar efter en grundserie som innehållit mycket otur och oflyt för Lejonen femma i serien. Till kvartsfinal går Lejonen, Piraterna, Indianerna och Rospiggarna.

Mycket överraskande – kanske den största överraskning någon i Elitserien och Bauhausligan – kom regerande svenska mästarna, Eskilstuna Smederna, sist i serien och missar slutspel.

Matchen Lejonen – Västervik sågs av 2 984 åskådare. Detta får betraktas som en bra siffra med tanke på det omfattande regnhot som vilade över matchen och det regn som kom före matchen. Lejonen tackar publiken för stödet och alla sponsorer som deltagit i årets enkronasmatch!

Resultat

Lejonen – 47
1. Mateusz Cierniak – 10 (R,1,3,3,3)
2. Dominik Kubera – 8 (1,3,3,1,R)
3. Jakub Miskowiak – 0 (0,R,0,N)
4. Bartosz Zmarzlik – 14 (2,3,3,3,3)
5. Jaroslaw Hampel – 8+1 (3,1,1,1,2)
6. Daniel Henderson – 3+2 (1
,2*,0)
7. Casper Henriksson – 4 (2,1,1,0)

Västervik – 43
1. Tai Woffinden – 10+3 (2,2,2,3,1)
2. Bartosz Smektala – 9+1 (3,1
,3,2,0)
3. Jacob Thorssell – 1 (1,0,0,0)
4. Gleb Chugunov – 11+1 (3,2,2,2,2)
5. Mikkel Michelsen – 8 (1,2,2,2,1)
6. Anton Karlsson – 0 (0,0,0)
7. David Bellego – 4+1 (3,0,1
)

Dela nyheten: