Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen – Indianerna på onsdag

Featured Image

På onsdag kväll körs på OnePartnerGroup Arena i Gislaved den uppskjutna matchen mellan Lejonen och Indianerna från Kumla. Den här gången utlovas sol och + 28 vid matchstart. Någon risk för att matchen ska ställas in på grund av regn finns inte.

Lejonen, som har skada på stjärnföraren Dominik Kubera, kör med sin för dagen bästa uppställning. Bartosz Zmarzlik är given. Bartosz vann helgens VM-deltävling i Tyskland och är väldens bästa förare för tillfället. Bartosz har sällskap av sina landsmän Jarolaw Hampel och Mateusz Ciernak. Både Hampel och Ciernak övertygade i helgens ligaspeedway i Polen med 11+1 (fem heat) respektive 10+2 (fem heat). Ciernak vann dessutom förra helgens deltävling i JVM. Nyförvärvet Jan Kvech från Tjeckien är fjärde utländska föraren.

Svenskarna Oliver Berntzon, Casper Henriksson och Peter Ljung kompletterar i uppställningen.

Jan Kvech har i polska andraligan ett klart högre snitt än vad Mattias Nielsen och Francis Gust har, som körde förra hemmamatchen mot Smederna. Kvech har även högre snitt än Oliver Berntzon. Mateusz Ciernak, som kör i högsta ligan i Polen, har också ett mycket bra snitt och en stigande formkurva. Det här Lejonlaget framstår därmed som betydligt starkare än laget som förlorade förra hemmamatchen mot Smederna.

Indianerna har en stark uppställing med Jason Doyle i spetsen. Jason har i år en mycket bra säsong och är trea i VM-serien. Förre Lejonfavoriten Rohan Tungate hör som nummer två i Indianerna.

Lösta biljetter i entrén vid den inregnade matchen mot Indianerna den 23 maj 2023 gäller som entrébiljetter mot uppvisande av kassakvitto. Biljetter köpta på Tickster har återaktiverats och gäller också.

Lejonen hälsar alla välkomna till en speedwayfest i strålande solsken på onsdag kväll!

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel
2. Mateusz Cierniak
3. Jan Kvech
4. Bartosz Zmarzlik
5. Oliver Berntzon (K)
6. Casper Henriksson
7. Peter Ljung

Kumla Indianerna
1. Szymon Wozniak (K)
2. Rohan Tungate
3. Krzysztof Buczkowski
4. Max Fricke
5. Jason Doyle
6. Gustav Grahn
7. Jonatan Grahn

Dela nyheten: