Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen den mest välrepresenterade klubben i JSM!

Featured Image

Gislaveds Motorklubb eller Lejonen tog vid onsdagens JSM-final på OnePartnerGroup Arena i Gislaved både silver och brons, vilket var en fin framgång för klubben. Silver tog Casper Henriksson och brons Sammy van Dyck.

Klubben hade dessutom fyra förare med och var den klubb som hade flest förare. Det var Casper Henriksson, Albin Sigvardsson, Sammy van Dyck och Alfons Wiltander (bilden ovan).

Men Gislaveds Motorklubb har faktiskt två gånger tidigare haft fyra förare i JSM-finaler. Både 1965 och 1976, då finalerna dessutom arrangerades i Gislaved, hade klubben fyra deltagare. 1976 vara det Tommy Karlsson, Hans Danielsson, Bengt Gustavsson och Jan Olofsson som körde i Lejonväst. Tommy Karlsson vann den gången.

De allra första JSM-medaljerna tog Terje Henriksson och Willy Friberg i form av guld och brons 1965. Flest JSM-medaljer har Terje Henrikssons sonson Casper Henriksson med två guld, ett silver och ett brons. Nämnas bör dock att Terje aldrig fick chansen att ta mer än en guldmedalj; förr gällde att den som vann guld inte längre fick delta i JSM!

Lejonen har under årens lopp i JSM tagit åtta guld, fyra silver och fyra brons.

Dela nyheten: