Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen bärgade bonuspoängen i Hallstavik!

Featured Image

Lejonen tvingades köra bortamatchen mot Rospiggarna utan sina tre främsta förare (Zmarzlik, Kubera och Hampel). Dessutom fick Nikolai Klindt åka matchen på lånade cyklar. Trots dessa förutsättningar gav Lejonen motståndarna Rospiggarna en mycket hård match. Efter nio heat var Lejonen i ledningen med 4 poäng. Inför sista heatet var ställningen lika. Tyvärr förlorade Lejonen sista heatet med 1-5 och matchen med 43-47. Men bonuspoängen från inbördes möten med Rospiggarna tog Lejonen hand om!

Banan i Hallstavik var efter omfattande regn mycket lös och spårig. Flera långa sladdpauser fick hållas. Det var ändå rättvisa förhållanden och banan var klart körbar.

Det märktes från första heatet att Lejonförarna var tända på uppgiften. De var heta från startgrinden och vann de flesta starter under första halvan av tävlingen.

Bäst i Lejonen och matchen var Lejonens Mateusz Cierniak (bilden), som tog 16+1 på sex heat. Detta trots att det var första gången som Mateusz körde i Hallstavik. Mateusz startade snabbt och körde helt perfekt på den svåra banan. Han besegrade motståndarlagets GP-förare Kim Nilsson två gånger.

Francis Gusts bör också nämnas. Francis inledde med två urstarka segrar efter perfekta starter och fick ihop 10+2 på sex heat.

Nikolai Klindt, Daniel Hendersson och Casper Henriksson gjorde klart godkända insatser. Det märktes att Nikolai åkte på lånade cyklar. Han verkade vid några tillfällen ha lite svårt att komma överens med cykeln. Dessutom blev Nikolai utesluten en gång för att ha kört på startgrinden. Daniel Hendersson och Casper Henriksson kämpade väl. Daniel hade ett oturligt fall i ett 5-1-läge.

Till följd av att Lejonen besegrade Rospiggarna stort i Gislaved fick Lejonen bonusen från inbördes möten med Rospiggarna och tog härigenom ett stort steg närmare slutspel. Det är ännu inte avgjort om Lejonen går till slutspel men laget har allt i egna händer till följd av att man bärgade bonuspoängen.

Nästa tisdag (8 augusti) körs den avslutande omgången i årets Bauhausliga. Om Lejonen besegrar Rospiggarna är slutspelsplatsen klar. Även en förlust kan räcka för slutspel om andra resultat går Lejonens väg.

Det är fri entré den 8 augusti. Lejonens sponsorer betalar en krona per åskådare. Missa inte matchen och att heja fram Lejonen till slutspel. Glöm inte att ta med flera vänner och grannar på matchen! Välkomna!

Resultat

Rospiggarna – 47

 1. Dimitri Bergé – 7+3 (1,0,3,1,2*)
 2. Niels-Kristian Iversen – R/R
 3. Kai Huckenbeck – 11 (2,3,F,R,3,3)
 4. Luke Becker – 6+1 (0,1*,2,3,F)
 5. Kim Nilsson – 13 (3,3,3,2,2)
 6. Victor Palovaara – 0 (0,0,0)
 7. Antonio Lindbäck – 10+2 (3,2,2,2,0,1)

Lejonen – 43

 1. Oliver Berntzon – 6+1 (0,2,1,2,1*,R)
 2. Francis Gusts – 10+2 (3,3,1,1,1,1)
 3. Dominik Kubera – R/R
 4. Mateusz Cierniak – 15+1 (1*,3,3,2,3,3)
 5. Nicolai Klindt – 5+1 (1*,2,0,2,TT,0)
 6. Daniel Henderson – 3 (2,F,1)
 7. Casper Henriksson. 4+2 (1,2,1,0)
Dela nyheten: