Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen agerar i transferfönstret

Featured Image

I säsongen andra och sista transferfönster väljer Lejonens lagledning att göra en förändring. Ut ur laget går Rohan Tungate och in kommer Adrian Gala.

Lejonen väljer att göra en förändring i förartruppen när säsongen går in i andra halvlek. Den 24-åriga polacken Adrian Gala kommer in i laget och tyvärr innebär det att Rohan Tungate måste lämna. Det har varit ett väldigt svårt beslut då vi vet Rohans kapacitet i Gislaved. Samtidigt har han inte riktigt fått till det i år och trots att han kört de två senaste matcherna på reservplats har han sänkt sitt snitt kraftigt och inte motsvarat förväntningarna vi haft på honom.

Adrian Gala har kört i allsvenskan för Nässjö förra året och för Team Småland i år och vi har haft kontakt och ögonen på honom en längre tid. Kontraktet teckades tidigt med syfte att ta in honom under säsongens andra halva om hans utveckling fortsatte åt rätt håll, vilket den verkligen har gjort. När han körde den allsvenska matchen i Gislaved i maj klockades han för några av årets snabbaste tider på banan och i hans polska klubb Start Gniezno har han kört som heatledare hela säsongen och ligger på en sjätte plats i hela snittligan före bland annat lagkamraten Oliver Berntzon.

Vi ser en utvecklingskurva och körstil som påminner mycket om Kacper Woryna som också tidigt fick ett heatledarförtroende i sin polska klubb och har utvecklats snabbt. Vi fortsätter bygga för framtiden med unga hungriga förare som har ordning omkring sig med team och material för att prestera i flera ligor. Adrian är med sina 52 kilo en otroligt snabb förare som vi hoppas ska addera ytterligare underhållning och poäng till våra redan hemmastarka profiler.

Vi tackar Rohan Tungate för många goda prestationer i klubben och önskar honom stort lycka till i framtiden och hälsar Adrian varmt välkommen.

Dela nyheten: