Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Västervik – Lejonen

Featured Image

På tisdag möts Lejonen och Västervik i en avgörande seriefinal i Västervik. Allt talar för att segraren vinner grundserien och får välja motståndare i semifinal.

Lejonen kör för första gången i år utan världsmästaren Bartosz Zmarzlik men i stället med fem utländska förare och två svenskar. Utevaron av Bartosz kompenseras sålunda med att fem utländska förare får plats i laget.

I laget ingår polackerna Jaroslaw Hampel, Mateusz Cierniak, Dominik Kubera och Kacper Woryna, som samtliga har visat mycket god form. Därutöver ingår australiensaren Jaimon Lidsey och svenskarna Casper Henriksson (bilden) och Oliver Berntzon.

Västervik kör med sitt ordinarie lag, som innefattar bland annat Robert Lambert, som i helgen tog lag-VM-guld för England med endast en tappad poäng.

Bartosz Zmarzlik har ett mycket intensivt program under juli med tio tävlingar. Det var planerat att han eventuellt inte skulle köra matchen. Dessutom kraschade Bartosz i helgens lag-VM-semifinal  och stod sedan inte att känna igen i finalen, där Polen kom först på femte plats. Bartosz tog en heatseger på sex starter. Han kommer att  vila de närmaste dagarna men kommer köra Lejonens kommande matcher.

Laguttagning

Västervik
1. Robert Lambert
2. Mads Hansen
3. Bartosz Smektala
4. Luke Becker
5. Max Fricke
6. Anton Karlsson
7. Jacob Thorssell

Lejonen
1. Mateusz Cierniak
2. Oliver Berntzon
3. Dominik Kubera
4. Kacper Woryna
5. Jaroslaw Hampel
6. Casper Henriksson
7. Jaimon Lidsey

Dela nyheten: