Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning semifinal i Kumla

Featured Image

På tisdag kväll avgörs i Kumla om Lejonen går till sin femte SM-final. Lejonen möter Indianerna på bortaplan. Lejonen har 16 poängs försprång, efter att ha vunnit första semifinalen hemma med 53-37.

Både Lejonen och Indianerna har tagit ut exakt samma förare till semifinalreturen i Kumla som körde förra veckans semifinal i Gislaved.

I Lejonen har de flesta förare tävlat under helgen. Bartosz Zmarzli har haft en utmanande men framgångsrik helg. Bartosz inledde helgens VM-tävlingen i Riga med att krascha hårt med dansken Mikkel Michelsen. Många ansåg att Bartosz var skyldig till olyckan men domaren uteslöt dansken. Bartosz lyckades till slut ta sig till semifinal och sedan final. I finalheatet blev det en klar seger för Bartosz och utdrygad VM-ledning! Grattis Bartosz!

Casper Henriksson har också tävlat i Riga. Casper kom sjua i helgens VM-deltävling för juniorer i Riga. På söndagen blev han sitt lags bäste poängplockare i första finalen i polska tredjeligan (11+1 poäng på sex heat). Nämnas bör också Sammy van Dyck, som lyckades som ende svensk kvalificera sig för U19-EM-finalen, efter att ha kommit fyra i sin semifinal.

Lejonförarna har sålunda konserverat sin form bra!

Tisdagens match i Kumla börjar kl. 19.00. Matchen kan ses, förutom på plats i Kumla, på klubbarnas egen kanal, ESS-Play. Direkt efter matchen kommer det vara klart vilka lag som möts i final och vilket lag som börjar finalserien hemma respektive borta.

Laguttagning

Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzysztof Buczkowski
3. Patryk Dudek
4. Gleb Chugunov
5. Anders Thomsen
6. Rasmus Karlsson
7. Jonatan Grahn

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Oliver Berntzon
3. Mateusz Cierniak
4. Dominik Kubera
5. Kacper Woryna
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: