Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Rospiggarna – Lejonen

Featured Image

I morgon, tisdag, avgörs sista omgången i grundserien i årets speedwayliga. Lejonen möter Rospiggarna på bortaplan. Lejonen är redan klar för semifinal och kör semifinaler den 13 och 20 september 2022. För Lejonens del är matchen mot Rospiggarna därför av mindre betydelse.

Lejonen har just nu stora skadebekymmer. Casper Henriksson bröt nyckelbenet förra helgen under den andra deltävlingen i JVM. Casper har opererats under veckan. Han är just nu inte disponibel men kan förhoppningsvis delta i slutspelet. Under lördagskvällen drog så Oliver Berntzon för tredje gången i år sin ena axel ur led. Oliver planerar att vila till den 2 september, då tredje deltävlingen i Europamästerskapen avgörs. Caspers och Olivers platser tas av Linus Eklöf, som gör comeback, och Jeremia Thelaus.

För Lejonen har på platserna 1-5 tagits ut Bartosz Zmarzlik, Patryk Dudek (bilden), Maksym Drabik, Dimitri Berge och Mathias Thörnblom. Tyvärr blir det riders replacement på Bartosz. Bartosz heat kan tas av samtliga förare i Lejonen. Det ska tilläggas att övriga Lejonförare som kunde varit aktuella inte var disponibla på grund av skador eller matcher.

Rospiggarna ställer upp med ett starkt och jämt lag. I laget ingår bland annat den nye GP-föraren för 2023 Kim Nilsson, som högst sensationellt vann helgens GP Challenge för 2023.

Lejonen har 14 poäng tillgodo för bonuspoängen.

Laguttagning

Rospiggarna

  1. Szymon Wozniak
  2. Andzejs Lebedevs
  3. Victor Palovaara
  4. Kim Nilsson (K)
  5. Timo Lahti
  6. Daniel Henderson
  7. Kevin Juhl Pedersen

Lejonen
1. Patryk Dudek
2. Bartosz Zmarzlik R/R
3. Dimitri Bergé
4. Mathias Thörnblom
5. Maksym Drabik
6. Jeremia Thelaus
7. Linus Eklöf (K)

Dela nyheten: