Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Lejonen – Dackarna

Featured Image

Under tisdagskvällen offentliggjorde Lejonen och Dackarna sina laguttagningar till torsdagens enkronasmatch på OnePartnerGroup Arena i Gislaved.

Till följd av att det är GP-tävling i Cardiff på lördag kväll har Bartosz Zmarzlik ingen möjlighet att vara med. Lejonen har ändå kunnat ta ut ett fantastiskt starkt lag med mycket formstarka förare som Maksym Drabik, Dominik Kubera, Jaroslaw Hampel och Oliver Berntzon som toppar.

Även Dackarnas lag är starkt. Dackarna kommer dock att tvingas köra riders replacement för Maciej Janowski, som också deltar i GP-tävlingen i Cardiff på lördag kväll.

Lejonen besegrade Dackarna i Målilla med 46-44. En seger kommer därmed att innebära att även bonuspoängen från mötena mellan lagen går till Lejonen.

För Lejonen är en seger mycket viktig i kampen om en direktplats till semifinalerna och en serieseger. Dackarna är regerande svenska mästare men kämpar för en slutspelsplats. Mycket står alltså på spel. Matchen har alla förutsättningar att bli mycket intressant!

Laguttagning

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel
2. Maksym Drabik
3. Jakub Miskowiak
4. Dominik Kubera (K)
5. Oliver Berntzon
6. Mathias Thörnblom
7. Casper Henriksson

Dackarna
1. Rasmus Jensen
2. Maciej Janowski
3. Jacob Thorssell (K)
4. Filip Hjelmland
5. Brady Kurtz
6. Viktor Trofimov
7. Ludvig Lindgren

Dela nyheten: