Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Indianerna – Lejonen

Featured Image

På tisdag möts i Kumla Indianerna och Lejonen. Båda lagen är med två segrar var obesegrade i år.

Lejonen mönstrar en mycket starkt polsk trio i form av Bartosz Zmarzlik, Jaroslaw Hampel och Mateusz Cierniak. Alla tre körde under helgens tävlingar fantastiskt bra och är mycket formstarka. Bartosz Zmarzlik återtog VM-ledningen efter att ha kommit tvåa i helgens GP-deltävling i Tyskland. Jaroslaw Hampel och Mateusz Zierniak körde bra i fredagens omgång i polska Extra liga. Jaroslaw Hampel har en otroligt stark säsong på gång.

Det blir sedan hela fyra svenskar i laget. Casper Henriksson och Oliver Berntzon är självskrivna. Mathias Thörnblom, som i helgen gjorde årsdebut i Polen med godkänt resultat (5+2 i en svår bortamatch), får åter förtroendet. Den sista platsen tas av Sammy van Dyck, som under söndagen överraskade alla med att vinna det individuella SM-kvalet i Örebro.

Tyvärr är det flera Lejonförare som har förhinder varför det inte är ett riktigt lika starkt lag som i de två första omgångarna. Även Indianerna har manfall då Johannes Stark inte kan ställa upp av personliga skäl. Det har inneburit att regerande världsmästaren i 250 cc, Rasmus Karlsson, 16 år, får göra debut för Indianerna.

Laguttagningar

Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzysztof Buczkowski
3. Patryk Dudek
4. Bartlomiej Kowalski
5. Gleb Chugunov
6. Rasmus Karlsson
7. Jonatan Grahn

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Mathias Thörnblom
3. Jaroslaw Hampel
4. Matuesz Cierniak
5. Oliver Bertnzon
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: