Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Indianerna – Lejonen

Featured Image

På tisdag kväll inleds årets slutspel. Lejonen möter på bortaplan Indianerna från Kumla i kvartsfinal. Retur en vecka senare i Gislaved. Lejonen ställer upp med samma lag som vid hemmamatchen mot Västervik med den ändringen att Oliver Berntzon är tillbaka och Jacub Miskowiak utgår.

Lejonen vann i grundserien relativt enkelt både hemma och borta mot Indianerna. Men matcherna i slutspelet mot Indianerna kommer säkerligen att bli stenhårda. I Indianerna kör två GP-förare, Jason Doyle och Max Fricke. Dessutom kör Szymon Wozniak som i lördags kom trea i SGP Challenge i Gislaved och för första gången kvalificerade sig för VM-serien. För att Lejonen ska vinna krävs att alla förare i laget gör sitt yttersta.

Samtliga förare i Lejonen har tävlat i helgen. Alla med undantag för Oliver Berntzon har visat god form. Bartosz Zmarzlik, Jaroslaw Hampel, Dominik Kubera och Mateusz Cierniak var tongivande för sitt lag Lublin, när Lublin gick till semifinal i Polen. Bartosz tog 13 poäng, Jaroslaw 11, Dominik 9+2 och Mateusz 5. Casper Henriksson kom åtta i UEM 19. Den ende som har haft det tufft var Oliver Berntzon, som i sin match i polska andraligan blev ersatt efter två heat med en inkörd poäng. Oliver, som körde ett heat i SGP Challenge i Gislaved i lördags, är inte helt återställd efter sin svåra krasch förra helgen men på stark bättringsväg.

Laguppställning

Kumla Indianerna

 1. Jason Doyle
 2. Szymon Wozniak (K)
 3. Max Fricke
 4. Rohan Tungate
 5. Krzysztof Buczkowski
 6. Johannes Stark
 7. Jonatan Grahn

Lejonen

 1. Jaroslaw Hampel
 2. Dominik Kubera (K)
 3. Oliver Berntzon
 4. Bartosz Zmarzlik
 5. Mateusz Cierniak
 6. Daniel Henderson
 7. Casper Henriksson
Dela nyheten: