Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguttagning Indianerna – Lejonen

Featured Image

På tisdag möts i Kumla Indianerna och Lejonen. Lejonen jagar en topp-två placering i ligan, varför matchen är mycket viktig.

Lejonen gör efter förra veckans förlust borta mot Eskilstuna några förändringar i laget. Först och främst bildar Mathias Thörnblom och Casper Henriksson åter reservpar. Det har visat sig att när Mathias kör som nummer sex eller sju tar han alltid många poäng. Vidare är Oliver Berntzon med efter förra veckans sjukdom. Oliver är en given heatledare.

Två av de övriga fyra ordinarie platserna tas som vanligt av Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera. Vidare så kommer Jaroslaw Hampel, som bytts in under fyra veckor mot Jakub Miskowiak, att ta den tredje ordinarie platsen. Jaroslaw, som kört flera säsonger för Lejonen, har i år visat synnerligen god form och kom i helgen tvåa i första deltävlingen i polska mästerskapen. För övrigt efter Bartosz Zmarzlik. Slutligen så återkommer fransmannen Dimitri Berge i laget. Dimitri körde mycket bra under förra helgens första deltävling i europamästerskapen.

Indianerna ställer upp sitt starkaste lag. I laget ingår GP-föraren Max Fricke och förre Lejonstjärnan Chris Holder. Laget har visat mycket god form på slutet med tre raka segrar, bland annat borta mot Rospiggarna.

På spel står också en bonuspoäng. Lejonen vann i Gislaved första mötet mellan lagen med 54-36 och har alltså 18 poäng till godo.

På torsdag är så alla Lejonfans välkomna till OnePartnerGroup Arena i Gislaved för toppmöte i serien mellan Lejonen och Västervik. Vi återkommer till den matchen!

Laguttagning

Kumla Indianerna
1. Niels-Kristian Iversen (K)
2. Norbert Krakowiak
3. Chris Holder
4. David Bellego
5. Max Fricke
6. Jonatan Grahn
7. Gustav Grahn

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel
2. Dominik Kubera (K)
3. Dimitri Bergé
4. Bartosz Zmarzlik
5. Oliver Berntzon
6. Mathias Thörnblom
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: